5 способів приготування улюбленого салату Цезар – покрокові рецепти з фото

Чи знаєте ви, скільки років «Цезарю», якого обожнює і Європа, і Сша? Так, понад сто років. Нічого страшного, що оригінал до нас не дійшов. Адже кулінарний шедевр майже відновлений. Справа в соусі, спеціально придуманому творцем. Кажуть, що якби не він, так і салату б не було. Але ми не станемо зараз відновлювати всі нюанси. Давайте знайомитися з рецептами, які популярні в світі.

  • Салат Цезар з курячим філе
  • Салат Цезар з креветками
  • Салат «Цезар» з пекінською капустою
  • Салат Цезар з сьомгою
  • Салат Цезар з беконом

З продуктів для класичного варіанту потрібен салат, сир, сухарики та соус. Але, оскільки варіантів приготування салату більше, ми приготуємо на основі класичного рецепту кілька сучасних варіантів. І додамо в нього ряд смачних продуктів. Ну і нехай «Цезар» віддаляється від класики, головне – буде смачно.

Дуже смачний салат Цезар з курячим філе – покроковий рецепт з фото

У цьому рецепті головними інгредієнтами вважається філе курки і легкі сухарики. Соус додасть особливої пікантності і насиченості. Не можете приготувати його? Без проблем – використовуємо майонез.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 150 г
  • 2-3 скибочки батона
  • Зелений салат – 3-4 аркуша
  • Помідори черрі – 5-6 шт.
  • Сир 50 г
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Гірчиця – на кінчику ножа
  • Рослинна олія
  • Часник – 1-2 зубки
  • Сік лимона – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія – 1-2 ст. л.
  • Перець мелений за смаком

Приготування класичного салату Цезар — покроковий рецепт з фото

Батон наріжемо на кубики. Підсушивши в духовці, окунем в масло, просмажене перед цим з часником. Теж прожарим їх — нам потрібні сухарики.

Крок 1. Підсушити і обсмажимо сухарики

Куряче філе відваримо і злегка підсолимо. Остудимо. Зовсім злегка обсмажимо на рослинному маслі (або на маслі, або взагалі не смажити).

Крок 2. Куряче м’ясо наріжемо кубиками

Налив води в посудину, вымочим салат. Нарвем його на шматочки (перед самим приготуванням).

Крок 3. Нарвем шматочками салат

Сир можна слайсами настругати або натерти на тертці.

Крок 4. Натремо сир

Яйця відваримо і, остудивши, очистимо й наріжемо на красиві шматочки.

Крок 5. Красиво яйця наріжемо

Вимивши під краном помідори, наріжемо їх на четвертинки.

Крок 6. Помідори наріжемо часточками

От і все. Залишилося скласти салат. Зробити це можна по-різному – або на листя складати по черзі всі інгредієнти, або все змішати. Соус? Робиться з жовтків з розчавленим часником, соком лимона, оливковою олією, сіллю і перцем. Полити салат цієї смачної масою. Посипати все сиром. Цезар готовий!

Крок 7. Посипати все сиром

Ще один класичний варіант соусу

Хочете смак салату наблизити до оригіналу? Приготуйте соус за таким рецептом. Зваріть яйце в підсоленій воді протягом хвилини (консистенція повинна нагадувати зварене некруто). Остудивши хвилин 15, вбийте в тарілку, додавши чверть чайної ложки гірчиці і 1 ч. л. соку лимона. Далі збиваємо масу і вливаємо поступово 20 мл оливкової і 40 рослинного масла. 4 солоних анчоуси дрібно порубаємо ножем. Всі перемішаємо. Взобьем масу, злегка її підсолюємо і подперчив.

Салат Цезар з креветками

Очистимо 10 тигрових креветок, промиємо і дамо просохнути. Покладемо в тарілку, додати солі за смаком, 1 ст. л. меду; 3 ч. л. соку лимона і 15 мл оливкової олії. Перемішаємо і дамо полежати. Обсмажимо в олії креветки до втрати ними прозорості. Відправимо їх на серветку (від масла позбавимо). Гріночки наріжемо з декількох шматочків білого хліба. Обваляем їх у суміші двох порубаних зубків часнику і 1 ст. л оливкової олії. Через пару годин підсушити в духовці або на сковороді і посиплемо ароматними травами. Заздалегідь замочені листя салату обсушим і порвемо на шматки. Викладемо в них соус. Перемішати і додати сухарики. Посиплемо сиром і поллємо соусом (рецепт – вище). Все змішаємо і посиплемо тертим сиром.

Салат «Цезар» з пекінською капустою

Півкілограма курячого філе відваримо в підсоленій воді. Остудивши, розберемо на волокна або дрібно наріжемо. Качан пекінської капусти промиємо й наріжемо тонкими стрічками. 3-4 зубчики часнику нашинкуем дрібно. Сир (300г) натремо. Складемо всі і заправити майонезом. Посиплемо зверху сухарями і дрібно нашаткованої зеленню.

Салат Цезар з сьомгою

Кілька скибочок білого хліба наріжемо дрібно і підсушити на сковороді без масла. Трохи збризніть їх маслом, посиплемо нарубаним зубчиком часнику і злегка підсмажимо крутони. Порвемо чисто вимитий і підсушений салат. Наріжемо смужками слабосолону сьомгу. Викладемо її на листя салату. Зверху посиплемо сухарями. Заправити все соусом (рецепт – вище або приготуйте свій варіант) і тертим сиром. Розкладіть по краях тарілки помідори чері, розрізані на четвертинки.

Салат Цезар з беконом

Хвилин п’ять проваримо яйця, остудимо і наріжемо рівними скибочками. Запечемо бекон на грилі і дрібно наріжемо. Підсушений в духовці хліб наріжемо на кубики. Заправити оливковою олією (4 ст. л.), збитим з 2 ч. л. соку лимона і вурчестерширским соусом. Розкладемо в тарілках зелений салат, порвавши його. Посиплемо тертим сиром (50 г), додамо яйця, бекон і крутони. Поливши цю красу заправкою, натремо зверху сир і зелену цибулю.

Поділитися:
Немає коментарів

Залишити відповідь

Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.