Готуємо макарони з овочами і сиром – рецепт корисного і смачного страви для вас!

Ви теж – «макаронник»? У сенсі, любитель макаронних виробів? Отже, за адресою потрапили! Правда, у нас їх чомусь прийнято називати інакше — спагеті, макарони. Між тим, суть залишається та ж! Тому що все існуюче з виробів, зроблених з висушеного тіста, а це і лапша, і пір’я, і тому подібні, включаючи спагеті та ін., і називається загальним словом – макарони! Просто інша форма виробів, тому і називаються інакше. В тому числі і паста – від італійського Pasta.

Зміст статті:

  • Продукти
  • Як приготувати
  • Поради

Інше питання, як їх приготувати! Адже рецептів настільки багато, що одне тільки їх перерахування займе чимало місця і часу. З чим тільки не готують макарони з м’ясом, креветками, овочами, і ін. Але кожен вибирає щось своє, що йому більше подобається. Хоча можна нескінченно варіювати цей процес, залежно про настрою, стану здоров’я і гаманця.

Тим, хто береже фігуру, теж можна їсти макарони. І навіть на ніч! Хто ж спростував заборона? Дієтологи! Справа в тому, що в прийомі їжі головне – грамотний баланс і норма, зрозуміло. У нашому випадку макарони будуть не тільки смачні, і навіть корисні, оскільки вуглеводи в поєднанні з клітковиною і жирами створять просто ідеальну форму для підтримки фігури в нормі.

Продукти

  • Макарони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 250 гр.
  • Перець болгарський – 250 гр.
  • Часник, зелень, зелена цибуля і спеції – за смаком
  • Томатний сік (аджика) — склянка
  • Сир – за бажанням
  • Оливкова (рослинне або вершкове – справа смаку)

Як зварити смачні макарони з овочами і сиром – покрокова інструкція з фото

Які краще вибрати макарони? Звичайно, як радять нам дієтологи, це повинні бути вироби з твердих сортів пшениці. Вони вважаються наиполезнейшими. Тому і я настійно рекомендую готувати, хоч довгі, хоч короткі, будь-якої форми, але саме такі. Так, вони дорожчі. Зате корисніше! Вони не містять ні жиринки. А ось рослинний білок там буквально прописався. Чого не скажеш про макаронах з м’яких сортів, за рахунок чого розщеплення у перших більш оперативне. У підсумку, «проблемні зони» не додадуть у вазі. Отже, поставимо на газ каструлю. Наллємо в неї побільше води, солимо по інструкції. Запалимо газ і накриємо каструлю кришкою. Поки вода закипає, наріжемо овочі. Першими піде цибулю. Наріжемо його соломкою або так, як вам подобається. Нагріємо масло в розпеченій сковороді, туди і покладемо цибулю. Вогонь – середній, тобто такий, щоб встигнути нарізати перець.

Підсмажити дрібно нарізану цибулю

Кожен раз, вибираючи овочі для заправки до макаронів, я намагаюся зупинитися не лише на тих, які чудово справляються зі своїм завданням, роблячи смак виробів незабутнім. Мені важливо, щоб овочі були корисні, щоб при готуванні нікуди не зникли всі важливі і так необхідні нашому організму корисності. Ну і не останню роль грає естетика! Адже страва, яким би смачним воно не було, які б аромати не мало, має виглядати ще і апетитно. Та так, щоб прямо зараз хотілося його з’їсти. Тому до основного інгредієнта, цибулі, без якого жодна страва такого типу не буде дуже смачним, завжди додаю щось яскраве. Скажімо, помідори.

Нарізаємо помідори, як подобається

Як нарізати помідори – справа смаку. Їх взагалі можна зробити кружечками. Але в нашій ситуації, як я сказала, фактор естетики – один з ключових. Тому я в цьому блюді всі нарізала в одному форматі, соломкою. Наступний – болгарський перець. Ідеально, якщо він буде трьох сортів, ціла палітра кольору! Але не біда, якщо є тільки червоний. Зелений і червоний, які присутні сьогодні в нашому блюді, прекрасно поєднуються, доповнюючи один одного. Болгарський перець, нарізаний бруском, додасть нашій заправці приголомшливий аромат.

Болгарський перець ріжемо брусочками

Ось все готово для нашої заправки, яку ми з вами готуємо для макарончиков. Продовжимо, адже у нас цибулька нудиться в сковороді. Додамо до нього перець. Прожарим все на середньому вогні разом 2 хвилини, не більше. Майже відразу слідом кладемо помідори. Але теж не захоплюємося довгим приготуванням – двох хвилин теж вистачить. Наллємо в сковороду томатний сік або аджику, тобто те, що вам більше подобається. Доведемо до кипіння масу і, поки вона закипає, наріжемо дрібненько кріп, петрушку, зелений лук і часник.

Нарубим дрібно зелень і часник

Як правило, в таких ситуаціях, коли мова йде про гостру страву, яку люблять всі чоловіки, я завжди кладу велику кількість різних спецій. Особливо гарні тут всі зелені приправи, які я вже перерахувала. Прекрасно звучить часничок. Тому ми і відправимо до інших овочів всю цю ароматну масу в самому кінці в сковорідку, де останні секунди нудяться овочі. І тут теж рахунок йде буквально на секунди. Просто додамо вогню і, як тільки заправка з зеленню і часником закипить, тут же вимкнемо газ. Накриємо сковороду кришкою щільно і відставимо на хвилину.

З’єднуємо всі інгредієнти і тушкуємо на слабкому вогні

Поки заправка настоюється, вода на макарони закипіла? Ось і відваримо їх. Що б це не було – подушечки, лапшичка, вермішелька, довгі або короткі спагеті та ін., для кожного з них писана своя інструкція. Хоча є кілька загальних для всіх видів макаронів правил. Перше – це досить кількість води, інакше вироби злипнуться, не проварятся і так далі. Друге – це сіль, яку скрізь рекомендують солити. Але я намагаюся робити це без фанатизму, і вам те ж саме раджу! Ну і останнє, стадії готовності. Їх кілька. Не буду їх перераховувати, це всім відомо. Отже, відправимо макарони у киплячу воду.

Кладемо в киплячу та підсолену воду макарони

Доводимо воду до кипіння. Зробимо вогонь менше і варимо до готовності. Їх досить буде вийняти і відразу виконати з ними задумане. У моєму випадку – це з’єднання із заправкою. І тут є два варіанти – або макарони, полив їх за бажанням розтопленим маслом, додати її, або відправити їх прямо в сковороду. У другому випадку треба акуратно все перемішати, не травмуючи овочі, але так, щоб заправка потрапила всюди. І можна подавати!

Розкладаємо порційно макарони й овочі. Швидко і смачно!

Як зробити макарони ще смачніше — кілька корисних порад від шеф-кухаря

  • Якщо у вас макарони з твердих сортів пшениці, вам не доведеться займатися їх промивання під водою. Що так втомлює, адже важливо змити слиз, яка буває у дешевих сортів макаронних виробів.
  • Макаронні готуємо в тій послідовності, в якій написано на пачці, адже виробник написав інструкцію не для галочки.
  • Якщо вода для макаронів трохи підсолювати, то заправку не солимо!
  • Запам’ятайте, що овочі повинні злегка похрустывать на зубах навіть після гасіння. Важливо, щоб вони поринули і тушкувалися в масличке.
  • Не люблять перець в сім’ї? Замните його селерою. Унікальне поєднання! Причому нехай це буде або держак або корінь, не важливо, головне-буде смачно. Так, як і з перцем.
  • Готову страву можна притрусити тертим сиром.
Поділитися: