Калорійність вареного яйця в круту

Дорогий читачу, якщо Ви хвилюєтеся за своє здоров’я і зовнішній вигляд – читайте нашу статтю. Кілька порад і корисна інформація допоможе Вам визначитися з вибором харчування.

Зміст (Згорнути)

  1. Користь
  2. Вітаміни
  3. Калорійність
  4. Для тих, що худнуть

Їсти все і при цьому зберігати струнку фігуру – мрія всього людства. Справжніми випробуваннями сили волі людини стають жорсткі дієти. Навіщо ж мучити свій душевний і фізичний стан, якщо достатньо лише підрахувати кількість калорій в певному продукті?

Одними з найпоширеніших і доступних продуктів харчування є яйця. Заслуженими постояльцями холодильника їх вважають любителі їжі, яка не вимагає особливих витрат часу. А яєчня, наприклад – відмінний варіант сніданку, коли кожна хвилина збору на роботу дорога.

Також і з вареними яйцями готувати швидко і просто, смачно і, на відміну від смажених яєць, здорово. Яйця повинні бути в щоденному раціоні кожної здорової людини, так як тут міститься маса незамінних і необхідних нашому організму вітамін, амінокислот, інших корисних речовин. Скільки калорій у вареному яйці круто – таке питання задають люди, які піклуються про своє здоров’я.

Можливо Вам також цікаво дізнатися, скільки калорій в курячій грудці, знежиреному сирі і виноград кишмиш.

Користь вареного яйця

Якщо взяти до уваги хімічний склад яйця, яке зварене, то в першу чергу варто відзначити в ньому наявність амінокислот, які наш організм не може самостійно синтезувати. До них відносяться митионин, лізин, триптофан.

Якщо в організмі спостерігається дефіцит цих компонентів, може спостерігатися дистрофія печінки з-за недоліку в ній жирів. Також йде заповнення амінокислот з деяких тканин, внутрішніх органів, що негативно відображається на загальному стані людини і може привести до самих несподіваних захворювань.

Вже починаючи з 4-місячного віку, дитині починають давати в якості прикорму варений яєчний жовток. На відміну від білка, він легше засвоюється і містить більше вітамінів, які необхідні для зростаючого організму.

Дитині у віці 2 років потрібно давати половину добре звареного яйця в день. Вже приблизно до 4 років доза може бути збільшена вдвічі, якщо немає протипоказань, алергії. Майже вся калорійність курячого яйця знаходиться в жовтку. Тут містяться жири, які і є основними складовими калорійності.

Вітаміни

Вітамін А, який входить до складу вареного курячого яйця, є в першу чергу потужним антиоксидантом. Також цей вітамін благотворно впливає на стан шкіри, зір.

Фолієва кислота більше знайома жінкам, так як її лікарі рекомендують приймати під час вагітності. Так ось, у вареному яйці її міститься якраз то кількість, в якому потребує майбутня мама та її майбутня дитина. Ця кислота є фундаментом усієї нервової системи плода, недолік її може призвести до плачевних наслідків.

Вітаміни групи В містяться В яйці у великій кількості. Якщо говорити про основну функцію вітаміну В, то він знижує рівень холестерину в крові та внутрішніх органах. Ще запобігає утворенню бляшок, тромбів в судинах.

Вітамін D знайомий всім з дитинства. У ранньому віці він необхідний, щоб уникнути такого захворювання, як рахіт. Вітамін синтезується організмом під час попадання на шкірні покриви сонячного світла. Тому яйця, в яких є достатня кількість вітаміну, корисно давати дітям в холодні пори року, коли сонце не особливо радує своїм світлом.

Від старіння і серцево – судинних захворювань допоможе захистити вітамін Е. Хоч в курячих яйцях його не така величезна кількість, як, скажімо, у волоських горіхах, але приймаючи щодня в їжу по 2-3 яйця, можна заповнити дефіцит цього вітаміну.

Калорійність курячого яйця

Якщо шукати різницю по калорійності в вареному яйця некруто або сирому яйці, то вона практично непомітна.

Середня вага курячого яйця дорівнює 55 грамів. Калорійність такого продукту — 87 кКал. Щоб було легше вираховувати калорії людям, які сидять на дієті, то в 100 грамах яйця (береться без шкаралупи) 159 кКал.

Мікроелементи, які містяться у вареному курячому яйці

Найбільш знайомий усім йод. Його достатня кількість впливає на стан щитовидної залози і, як наслідок, всього організму в цілому. Йод – найголовніший компонент залози, він потрібен для синтезу таких гормонів, як тиреоїдні і тиреотропні.

Ознаки нестачі йоду в організмі людини – ламкість нігтів, нездорові волосся, шкіра. Так як йод здатний спалювати жири, дієтологи рекомендують під час скидання зайвої ваги в помірних дозах є продукти, багаті на йод.

Фтор допомагає кісткової тканини бути міцніше. Не дарма він є основним компонентом ряду зубних паст, так як зміцнює зубну емаль і заповнює собою мікротріщини, які з часом могли б перерости в карієс. Хворим з переломами лікарі призначають посилене харчування з найбільшим складом кальцію, фтору у продуктах. Яйця в цьому плані – ідеальне джерело фтору.

Швидка стомлюваність, сонливість можуть бути першими ознаками того, що в організмі не вистачає калію. Навіть якщо такий стан викликано надмірною фізичною активністю, це є приводом перевірятися у лікаря. Цілком можливо, достатньо буде відредагувати робочий день, але приймати в цей час їжу, багату на калій, не завадить.

Хто сидить на дієті

У багатьох дієтах яйця повністю виключені, так як жовток – джерело жирів. Якщо ж є можливість і, головне, бажання триматися дієти, при якій можна вживати яйця, то краще це робити з обережністю. По-перше, яйця треба варити або пити сирі. По-друге, слід розуміти, що 4-5 яєць на день не те щоб приберуть ненависні кілограми і сантиметри, але і додадуть. Третій пункт такої умови – вживання яєць в першій половині дня, коли організм здатний переробити жири в енергію. Не можна зберігати варені яйця в холодильнику, максимум можна залишити на пару годин.

Ось кілька рецептів приготування дієтичних страв з використанням курячих яєць.

Салат з свіжої капусти з яйцем. У дрібно нарізану капусту додають нарізане кубиками яйце. Якщо дієта, що щадить, то можна трохи посолити. Заправити соняшниковою або оливковою олією і дати постояти хвилин 10. Далі блюдо готове до вживання.

Яйця, фаршировані зеленню. Береться кріп, цибуля порей, петрушка в однакових кількостях. З варених яєць, розрізаних навпіл, виймають жовток в окрему ємність. Туди додають дрібно нарізану зелень для смаку і кращій консистенції можна капнути 1 ст. л. масла. Масло можна брати будь-який, головне, щоб воно було рослинного походження.

Якщо ж немає часу чаклувати на кухні, можна просто з’їсти натщесерце варене вкруту яйце, запити неміцним чаєм або водою. Організм відразу насититься, і до обіду можна відчувати себе цілком нормально. Скільки калорій у вареному яйці круто — не настільки багато, щоб відмовлятися від цього натурального корисного продукту.

Зацікавила інформація – підписуйтесь на оновлення, стежте за новинами і новими статтями!

Поділитися: