Маточне молочко при вагітності

Здоров’я дитини закладаються ще в утробі матері — це всім відомий незаперечний факт. Вживання майбутньою мамою здоровою, натуральної їжі, відмова від штучної їжі, насиченої шкідливої хімією — це, перш за все, справжня турбота про майбутнє малюка. Маточне молочко при вагітності займає одне з найважливіших місць у раціоні майбутньої мами.

Чим корисно маточне молочко при вагітності

Вживання маточного молочка під час вагітності особливо рекомендується в першому і останньому триместрах. Під його дією поліпшується обмін речовин плоду, нормалізується його кровопостачання, формуються основні системи життєзабезпечення організму малюка, у мами послаблюється або взагалі пропадає токсикоз, підвищуються імунозахисну властивості організму.

Маточне молочко бджолине при вагітності захищає від викидня на ранніх термінах — бич сучасної медицини. Особливо часто лікарі стикаються з цим явищем у тих майбутніх мам, у яких в минулому вже були викидні.

А на завершальних терміни очікування дитини маточне молочко активізує біологічні сили організму мами, готує його до природних пологів, допомагає набагато легше перенести їх і потім швидше відновитися. А після пологів у матерів, що приймали під час вагітності маточне бджолине молочко, швидше і простіше налагоджується лактація — природне вигодовування і відновлюється крововтрата.

Маточне молочко для вагітних рекомендують приймати регулярно кожен день. Воно посилює імунітет, допомагає при застуді — це невинне зазвичай захворювання при вагітності може мати страшні наслідки.

Крім того, маточне молочко:

  • покращує відтік лімфи;
  • стимулює кровообіг матки;
  • розслаблює гладкі м’язи матки, знижуючи її тонус;
  • нормалізує кров’яний тиск, розширює судини;
  • нормалізує роботу ендокринної системи.

При вживанні майбутньою мамою маточного молочка у малюка:

  • йде постійна нормальна надбавка ваги, що відбувається з-за нормалізації процесів обміну речовин;
  • нормалізується рівень гемоглобіну в крові;
  • підвищується рівень засвоюваності їжі;
  • знижується ймовірність виникнення проблем з травленням — здуття животика і колік у немовлят.

Маточне молочко при вагітності стимулює всі види обміну речовин: енергетичного, жирового, вуглеводного, жирового. Воно має спазмолітичні, противірусні, імуностимулюючі, антибактеріальні, антиопухолевые властивості.

Тривалі наукові дослідження показали ефективність прийому маточного молочка при корекції формування і визрівання основних компонентів крові.

Цей продукт бджільництва має високий вміст нуклеїнових кислот, заліза і кобальту, тому його застосування не дає розвиватися під час вагітності анемії як у матері, так і плода.

Навіть одноразовий, не кажучи вже про цілеспрямоване і регулярному, прийом маточного бджолиного молочка під час вагітності значно підвищує утворення материнського молока, сприяє налагодженню лактації та природного грудного вигодовування. Причому не просто стає більше молока, але і помітно підвищується його якість: материнське молоко насичується мікроелементами, гамма-глобулінами і вітамінами.

Вживання маточного молочка при вагітності значно покращує стан плода і мами, полегшує процес пологів і відновлення після них, сприяє налагодженню процесу природного грудного вигодовування і підвищення його якості та ефективності.

Поділитися: