Мед глоду – корисні властивості і застосування

Зміст:

  • Як визначити
  • Користь
  • Як вживати

Мед глоду, корисні властивості якого цінуються в медицині вкрай високо, це один з рідкісних сортів меду. Адже глід росте далеко не повсюдно і його зовсім небагато порівняно з іншими медоносами. Крім того, трав’янистою низькорослою рослиною, батьк він зазвичай в заростях, куди бджолам фізично складно дістатися, а період його цвітіння становить всього десять днів. Саме тому глодовий мед зустрічається вкрай рідко, а коштує дорого.

Корисні властивості боярышникового меду унікальні, оскільки не мають аналогів серед інших видів меду.

Як визначити

Мед глоду може бути різного кольору, залежно від місцевості та погодних умов, але фахівці все одно ніколи не переплутає цей сорт ні з яким іншим. Глодовий мед має яскраво виражений різкий запах і смак з нотою гірчинки.

Зверніть увагу, що на ринку недобросовісні продавці можуть підсунути вам замість цього боярышникового меду інший дешевий і поширений вид меду, «приправивши» його ефірним маслом глоду

Користь

Корисні властивості меду глоду широко використовуються в медицині, оскільки цей мед успадковує від свого «батька» — глоду — унікальну здатність лікувати захворювання серця і судин.

Для серця:

У кожному будинку добре б мати мед глоду, корисні властивості якого можна використовувати як при лікуванні, так і при профілактиці серцевих захворювань.

  • зміцнюються стінки судин і капілярів;
  • підвищується тонус серцевого м’яза;
  • знижується серцева збудливість;
  • виводиться холестерин.

Боярышникоый мед настійно рекомендується людям з підвищеним тиском.

Для судин:

  • нормалізується артеріальний тиск;
  • поліпшується кровопостачання мозку;
  • розширюються судини внутрішніх органів і периферичної кровоносної системи

Показання до застосування:

Мед глоду має сенс застосовувати при наступних захворюваннях:

  • аритмії;
  • гіпертонії (на ранніх стадіях);
  • атеросклерозі;
  • при клімаксі;
  • ВОТ;
  • одышках і запамороченнях;
  • підвищеній функції щитовидної залози;
  • серцевої недостатності

При інсулінозалежному діабеті глодовий мед заборонений до вживання (Читайте:Як їсти мед діабетикам). При инсулинонезависимом діабеті та астмі цей вид меду можна їсти тільки при узгодженні з лікарем.

Мед глоду запобігає раніше старіння, підвищує імунітет і нормалізує формулу крові, відновлює сили, знімає стрес і є багатим джерелом енергії.

Дітям у добу можна не більше 40 грамів меду, дорослим — 100 грамів.

Як вживати

При хворобах серця:

  1. Для зміцнення м’язів серця і підтримання їх тонусу рекомендуємо скористатися цим рецептом. Столову ложку сушених ягід шипшини потрібно додати дві склянки окропу і варити десять хвилин, після чого дати відвару охолонути до теплого стану і розмішати в ньому столову ложку меду глоду. Напій зберігати в холодильнику під щільною кришкою, пити по половині склянки двічі на день.
  2. Ще один рецепт для нормалізації роботи серця. Один лимон подрібнити в блендері зі шкіркою, перемішати з двома склянками боярышникового меду і додати кілька подрібнених зубчиків часнику. Цю масу потрібно настояти під кришкою тиждень при кімнатній температурі, а потім переставити в холодильник і є тричі на день по чайній ложечці.
  3. При ішемічній хворобі серця або аритмії. Розтерти 1 кілограм ягід глоду, додати до них склянку меду цієї ж рослини і 300 г відварених вівсяних пластівців. Їсти цю суміш потрібно по столовій ложці тричі на день перед їжею.

При підвищеному тиску

  1. Перетерти кілограм ягід чорноплідної горобини і додати до них стільки ж меду глоду. Є по столовій ложці три рази в день.
  2. Склянку меду змішати з соком одного лимона і є по столовій ложці з чаєм на ніч.

При запальних захворюваннях дихальних шляхів

Якщо ви страждаєте ангінами, тонзиліт, ларингіт, запалення ясен або порожнини рота, вам допоможуть полоскання 30%-ним водним розчином меду глоду. Полоскати потрібно не рідше 3-4 разів на добу.

Поділитися: