Медове вино в домашніх умовах – як приготувати

Зміст:

  • Інгредієнти
  • Як зробити медове вино в домашніх умовах

Щоб приготувати медове вино в домашніх умовах, ви можете взяти практично будь-мед: і забрус, і підлягають перетопке старі рамки, і закристалізований старий мед. Медове вино, приготоване за всіма правилами, нічим не поступається вин з винограду, наприклад, по смаку, корисності і вмісту вітамінів.

Так що питання «Як приготувати вино з меду» — далеко не пусте, а ми постараємося провести вас по всіх етапах цього процесу, відкрити секрети і показати тонкощі приготування медових вин.

Інгредієнти

  • 7 кілограмів квіткового меду
  • 10 літрів джерельної води
  • лимонна кислота
  • хлористий амоній

Як зробити медове вино в домашніх умовах

Отже, як приготувати медове вино:

  1. Перший спосіб (холодний): закип’ятити воду, остудити її, потім розчинити в ньому мед.
    Другий спосіб (гарячий): змішати мед з водою до повного розчинення, поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і підтримувати його, постійно знімаючи утворюється на поверхні одержаний ситі піну протягом півгодини.
  2. Приготовану гарячим або холодним способом сыту ретельно проціджуємо через фільтр з вати і перелити в бутель так, щоб вона зайняла три чверті його об’єму.
  3. Окремо розчиняємо у воді амоній і лимонку з розрахунку: 1 г лимонної кислоти і 0,3 грама амонію на 1 літр ситі. Додаємо по черзі розчини в бутель.
  4. Готуємо закваску. Для цього беремо свіжі дріжджі (сухі не підійдуть!) з розрахунку 5 грамів дріжджів на 10 літрів ситі, розводимо їх ситій і залишаємо в теплі на кілька годин, після чого виливаємо в бутель з ситою, розмішуємо.
  5. Залишаємо сыту бродити при температурі 20 градусів протягом трьох тижнів. Шийку посудини потрібно прикрити ватою так, щоб через неї міг виходити утворюється в процесі бродіння вуглекислий газ/
  6. Через три тижні, коли бродіння припиниться, переставляємо посуд з ситої в прохолодне місце (не вище 10 градусів) відстоюватися. Приблизно через два тижні повинен випасти осад, а решту прозору рідину переливають в іншу ємність і залишають стояти в прохолоді ще пару місяців, поки знову не випаде осад. Після цього медове вино в домашніх умовах можна вважати готовим — його переливають в скляні пляшки, закривають пробками і відправляють в холод чекати своєї години.

Відео про те, як зробити медове вино

Приготування медових вин будинку вимагає ретельності і точного дотримання рецептури і порядку, але результат вас приємно здивує!

Поділитися:
Немає коментарів

Залишити відповідь

Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.