падевий Мед – корисні властивості, особливості, як відрізнити

Зміст:

  • Особливості падевого меду
  • Користь
  • Як відрізнити

Мед падевий — один з найбільш корисних продуктів бджільництва, однак про його корисні властивості відомо далеко не всім. Сьогодні ми постараємося виправити цю помилку, і розповімо вам про те, що таке мед падевий, як його відрізнити, які він має особливості та корисні властивості.

Особливості падевого меду

Звичайний мед бджоли виробляють, збираючи нектар з різних рослин-медоносів. Однак може скластися така ситуація, коли бджоли не можуть знайти жодного підходящого рослини, щоб зібрати його нектар. У цьому випадку вони шукають інші джерела сировини. Основою для падевого меду можуть служити нирки і листя рослин, а також природні солодкі виділення комах, які на цих рослинах живуть.

Тому падевий мед має більш високий вміст білка — майже в два з половиною рази більше, ніж звичайні сорти меду

Мед падевий не підходить для живлення бджіл — він корисний тільки для людини. Тому бджолярі не залишають його у вуликах — так можна ненароком і отруїти комах.

Падьевый мед може має абсолютно різний колір залежно від джерела сировини для нього. Медок із смол хвойних дерев отримає світло-зелений відтінок, продукт з листяного лісу зазвичай має буро-зелений колір, а якщо до складу меду потрапила падь різного походження, то такий продукт може бути дуже темних, аж до чорного.

Зустрічається і падевий мед звичного медового кольору, тому його часто важко відрізнити від інших видів меду.

Смак цей мед має не надто солодкий, з легкою гіркуватістю, запах дуже слабкий, ледь помітний.

Падевий мед кристалізується дуже повільно, а в інших випадках може і зовсім не густіти. Після загустіння він перетворюється в дрібнокристалічної масу, яка може розшаруватися на густий і більш рідкий шари.

Користь

Мед падевий корисні властивості проявляє в основному в медицині. А ось у кулінарії з-за свого специфічного смаку і багатої мінералами складу він практично не використовується.

Корисні властивості падевого меду обумовлені його складом:

  • 37% фруктози;
  • 30% глюкози;
  • 15% сахарози;
  • 11% полісахаридів;
  • 3% білків;
  • мінерали, ліпіди, азотисті сполуки.

Завдяки такому багатому і різноманітному складом падевий мед може служити прекрасною натуральною харчовою добавкою, яка заповнить нестачу в організмі фтору, йоду, магнію і калію.

Лікувальні властивості падевого меду:

  • відновлює сили, надає енергії;
  • активує процеси росту у дітей;
  • лікує простудні захворювання;
  • застосовується для профілактики хвороб органів серцево-судинної і травної системи.

Крім цього, падевий мед є сильним природним консервантом

Як відрізнити

Щоб відрізнити падевий мед, потрібно уважно вивчити його особливості, і тоді на ринку ви зможете вибрати справжній продукт, а не підробку. Але існують і надійні способи перевірити, чи справжній у вас падевий мед.

  1. Розвести продукт дистильованою водою в рівних частках і додати до розчину 6 частин чистого спирту. Помутніння рідини скаже вам про те, що це справжній падевий мед.

  2. До однієї частини меду додати дві частини вапняної води, закип’ятити розчин. Якщо на поверхні ви побачите пластівці, значить, це справжній падевий мед.

Поділитися:
Немає коментарів

Залишити відповідь

Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.