Печінка куряча, смажена в пікантному соусі – смачніше ніхто не зробить!

Печінка не всі люблять готувати. А даремно! Адже хоч це і примхливий продукт, у мене вдома зі столу печінка змітається буквально в лічені хвилини. Особливо якщо приготувати з хорошим гарніром. А це бувають як каші, пюре, так і різні овочеві композиції – як свіжі, так тушковані, варені, смажені .
Для того щоб правильно приготувати курячу печінку, багато і не треба. Звичайно, її можна просто відварити і зробити з неї паштет, що ми з вами одного разу таки зробимо! Або просто підсмажити на сковороді на вершковому маслечко. З хрусткою скоринкою це буде ну дуже смачно!

Зміст статті:

  • Продукти
  • Як приготувати — інструкція
  • Корисні поради

Так от, не всі знають, що курячу печінку можна приготувати досить вишукано. Не вірите? Марно. Я вам сьогодні розповім, як це робити. Завдяки порадам, які зібрані особисто, ви приготуєте разом зі мною цю ніжну і соковиту печінку.

Який кращий гарнір до цього блюда підберемо? Тут ідеальний буде будь-хто, як я вже сказала. Але найчастіше я готую рис. Так було і на цей раз.

Отже, запасемося всім необхідним і почнемо?

Що потрібно, щоб посмажити курячу печінку?

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинне масло – для обсмажування

Для соусу:

  • Соус соєвий – 1-2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.

Для каші:

  • Рис – 200 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.

Як класно приготувати смажену курячу печінку в соусі — пікантний рецепт з фотографіями

Щоб приготувати кашу рисову, багато не потрібно. Досить гарненько промити рис, залити його водою (один до двох, тобто склянку рису, два — води), довести до кипіння, покласти туди шматочок масла і варити до готовності. Правда, я намагаюся вимкнути кашу на половині готовності. Як тільки бачу, що зверху вже немає води, вимикаю газ, закутую каструльку теплим чомусь і відправляю в тепле місце. Нехай настоюється.

Крок 1. Зваримо рисову кашу на гарнір

Поки рис нудиться в каструльці (до речі, не забуваємо поглядати туди, щоб не прогавити потрібний момент), ми беремося за печінку. Її потрібно очистити від жовчі, плівочок, прожилок і жирков. Промивши гарненько під струменем води, промокнем їх паперовою серветкою.

Крок 2. Печінку курячу разделаем і промиємо

Оскільки печінка дуже швидко готується, заготівлі зробимо відразу. А то, поки ми будемо смажити печінку, а на неї треба відразу цибулю класти, вона згорить. Тому чистимо цибулину, промиємо її і наріжемо кільцями. Бажано – тонюсенькими. Чому? Ви самі переконаєтеся в процесі, що, якщо класти товстий, то буде і несмачно (тому що товсто нарізану цибулю так швидко не приготується), і негарно. Не лук, а дрова будуть в тарілочці.

Крок 3. Наріжемо тонкими кільцями цибулю

Тут же я готую і соус, в якому буде нудитися потім цибулька і печеночка. Все просто: змішуємо соєвий соус з медом. Щоб вони добре змішалися, мед бажано на водяній бані розтопити. Нехай все це трохи покипить, щоб злегка загуснути. Обов’язково треба спробувати соус на смак, якщо що, додати або мед, або соєвий соус.

Крок 4. Приготуємо соус з меду і соєвого соусу

Ось тепер ми можемо сміливо включати газ і відправляти на плиту сковороду. Вона повинна бути добре розпечена, як і рослинне масло, яке треба теж гарненько розігріти, але не настільки, щоб шматочки підгоріли. Тим більше, тут не підходить варіант з вершковим маслом, яке миттєво згоряє. Словом, я зазвичай роблю так. Печінка кладу по одному шматочку в розпечене масло (але вогник на цей момент трохи зменшую). Якщо бачу, що скоринка румяненькая з’являється, починаю перевертати шматочки. І від плити не піду ні на секунду, адже на прожарювання печінки йде хвилина-дві!

Крок 5. Обсмажимо печінку курячу з двох сторін

А ось тепер підійшла черга для лука. Висипаємо його на печінку, як тільки другий раз перегорнули печінку. Нехай він трохи просмажиться. Через хвилину можна печінка виймати. Цибуля просмажився до м’якого стану? Наллємо в сковороду соус з меду і соєвого соусу.

Крок 6. Обсмажимо цибулю і додамо соус

Розмішуєм все і потомим трохи під закритою кришкою. Далі можна діяти за двома сценаріями. Перший – залити печінку приготованим соусом. Другий викласти в сковороду печіночку і прогріти все ще дві хвилинки на крихітному вогні і під кришкою. Ось і все готово. Викладаємо печінку в тарілку з гарніром. У нас це – рисова каша. Так, печінка пікантна, але, якщо не вистачить підливи, додамо до каші кетчупу або чогось ще за смаком.

Крок 7. Викладемо курячу печінку в соус. Готово!

Кілька корисних порад, як зробити смажену курячу печінку ще смачніше

  • Страва не солимо, свою справу зроблять інші інгредієнти. Та й взагалі, цей продукт не любить солі!
  • Печінка повинна бути ні в якому разі не заморожена, а кімнатної температури і обсушена, інакше вона не підсмажиться, а пропарится, ефекту не буде.
  • Всю печінку не можна відразу на сковороду, це для неї буде катастрофою.
  • Під час приготування стежимо, щоб на печінці була скоринка.
  • До речі, після того, як ви приготували печінка, прибирайте сковороду з цієї конфорки. Адже цей ніжний продукт буде і далі смажитися…
Поділитися: