Продукти викликають печію

Багато з нас знайомі з таким дискомфортним станом, як печія. Вона відбувається, коли клапан в нижній частині стравоходу надмірно розслаблений, що дозволяє кислих соків з шлунка текти назад в стравохід. І тоді виникає відчуття печіння в горлі та грудях і кислуватий смак у роті. Деякі люди страждають від слабкої атаки печії, але її сила може зростати якщо у вас грижа, надмірна вага або якщо ви вагітні. Зазвичай печія виникає після їжі. Всім відомі такі подразники, як алкоголь, гостра і жирна їжа. Але існують і такі продукти, що викликають печію, від яких ви можливо і не чекали такої реакції.

М’ятний чай

Незважаючи на те, що м’яту часто використовують щоб заспокоїти і врегулювати розлад шлунку, вона може мати негативні наслідки для тих, хто страждає від печії.

Заспокійливий ефект ментолу, який знайшли в м’яті здатний надавати розслаблюючу дію на клапан, що розділяє шлунок і стравохід, що дозволяє шлункової кислоти текти в стравохід більш легко, посилюючи печію.

Якщо ви знаходитесь в пошуках природних засобів для боротьби з печією, то спробуйте замінити м’яту імбиром.

Оливкова олія

Оливкова олія містить ряд корисних для серця переваг, але воно також може викликати кислотний рефлюкс для деяких людей. В олії високий вміст жирів, що підвищує можливість ослаблення м’язів, які поділяють шлунок і стравохід, в результаті чого виникає печія.

Молоко


Молоко завжди розглядалася як засіб, здатний заспокоїти шлунок. Проте дослідження показують, що коров’яче молоко дійсно може стимулювати кислотоутворення і краще його уникати, якщо ви схильні до нападів печії.

Сир


Це ще один молочний продукт, викликає печію. Більшість сирів з високим вмістом жиру, який уповільнює процес травлення і випорожнення шлунка. Це в свою чергу може призвести до збільшення тиску на клапан шлунка і, як наслідок, шлункова кислота стане текти назад у горло. Якщо ви схильні до печії намагайтеся уникати вживання сиру в кінці основного прийому їжі.

Помідори

З одного боку, помідори є корисним продуктом, що містить необхідні поживні речовини для здоров’я, а з іншого вони відносяться до продуктів, що викликають печію. І неважливо в свіжому або консервованому вигляді ви їх вживаєте. Якщо печія для вас часта гостя від томатів краще відмовитися.

Кава

Кофеїн сприяє додаткової вироблення кислоти і ослаблення клапана шлунка. Будь-який напій з високим вмістом кофеїну може привести до стану кислотного рефлюксу. Якщо ви ставитеся до тих людей, які не уявляють свого життя без кави, то вам доведеться значно обмежити його вживання. Замініть каву ромашковим або зеленим злегка завареним чаєм.

Шоколад

Його менше всього хочеться віднести до продуктів, що викликають печію, але на жаль, це так. Шоколад містить кофеїн, який розслаблює м’язи, що викликає відтік жовчної кислоти.

Високий вміст жирів у шоколаді, також відіграє свою негативну роль в цій проблемі. Уникайте вживання шоколаду або какао після їжі, якщо вас відвідує печія.

Поділитися: