Рецепт швидкого приготування ароматного крем-супу з гарбуза — готуємо смачно

Коли мова заходить про корисну їжу, більшість намагаються звертатися до продуктів, які в усіх відношеннях корисні. А ще такі, які роблять страву смачною, ситною і нескладних в приготуванні. Гарбузовий суп-крем – з цієї серії. Крім того, навіть дивитися на нього приємно – гарбуз як сонечко! А якщо до неї приєднається і моркву, то страва стане ще яскравіше, а значить, апетитніше.

  • Інгредієнти
  • Покрокове приготування

Є й інші плюси, які неможливо приховати і заховати. Гарбуз не просто джерело безлічі речей, які навіть немає сенсу перераховувати — досить про бета-каротин згадати. Люди, що стежать за своїм зовнішнім виглядом, такий супчик роблять і вранці, і в інші трапези ласують ним. Тому що він, плюс до всього іншого, ще і низькокалорійний.

А якщо ви тримаєте православні пости, це взагалі знахідка. Якщо класти до гарбузі, скажімо, гриби або овочі, виходить дивовижну страву з не менш дивними смаковими акцентами.

Інгредієнти для приготування гарбузового крем-супу

  • 400 г гарбуза
  • 1 картоплина
  • 1 головка цибулі
  • 1 невелика морква
  • 60 г селери
  • 3-4 зубки часнику
  • За смаком сіль і чорний перець
  • 1 ст. л. оливкової олії

Покрокове приготування гарбузового крем-супу

Крім всіх дифірамбів, які я зазвичай називаю в адресу нашої помаранчевої красуні, додамо ще один. Цей продукт доступний і влітку, і взимку, тобто цілий рік. Тому він може назавжди прописатися у вашому меню. Отже, промиємо цю яскраву ягоду гарненько, оскільки на ній може залишатися багато бруду. Зріжемо дуже акуратно шкірку, бо вона дуже товста. І нашинкуем на скибочки, тому що і промалывать потім легко буде, і проварятся вони швидше. А раз так, то вітаміни максимально збережуться.

Крок 1. Нарізати кубиками гарбуз

Якщо в чистому вигляді варити гарбуз, тобто класичний рецепт, вийде теж смачно і корисно. Тут залишиться лише перемолоти зварені скибочки, додати, якщо є бажання, солі, і перемолоти зручним способом, додавши малому олії. Але, як ви вже бачили, в рецептурі є й інші компоненти. Навіщо вони? Для ситності, для смаку. Почнемо з картоплі. Її зовсім небагато. Але вона потрібна для того, щоб суп придбав потрібну структуру. Якщо багато класти картоплі, вийде картопляний суп. Тому наріжемо 1 картоплю, промиємо й наріжемо довільно.

Крок 2. Дрібно накришити картопля

В цей суп, якщо ви хочете м’якості і ніжності, бажано б покласти цибулю порей. Він м’який, солодкий. Але звичайний лук додасть страві якоїсь завершеності смаку. Він покликаний підкреслити м’якість самої гарбуза. Теж не беремо багато. Однією цибулинки (в моєму варіанті був білий лук) цілком достатньо. Очистимо від лушпиння. Промиємо. І подрібнити.

Крок 3. Нашаткувати цибулю

Морква бажано вибирати солодких сортів, щоб вона була яскраво-помаранчевого кольору. Вона тоді і солоденька в міру, і смачна. Тоді точно цей плід зробить це перше блюдо смачніше. Ну і корисніше, без сумніву. Намытую моркву треба очистити і нарізати довільно.

Крок 4. Моркву нарізати в довільній формі

Пора включати газ. Треба обсмажити деякі продукти. Ллємо олію у сковорідку або сотейник (цей варіант відмінний). Злегка припускаємо в олії цибулю і моркву. Як тільки вони злегка зарум’яняться, покладемо сюди і гарбуз.

Крок 5. З морквою і цибулею обсмажити гарбуз

Селера – знатний персонаж. Особливо стеблової. Ріжемо теж дрібно, як і часник. Його треба дуже якісно нашаткувати. Присутність цих двох інгредієнтів зробить суп прекрасніше. Ці персонажі здатні забезпечити неймовірний смак.

Крок 6. Дрібно нарізати селеру

Картоплю теж треба покласти в сотейник, але не обсмажувати, а злегка припустити. Словом, зібравши всі інгредієнти в одному місці, виллємо сюди окріп. Треба щоб він трохи прикривав вже підсмажені овочі. Тут я б сказала, що відмінно буде не смажити, а пропарити!

Крок 7. Залити кип’ятком овочі

Додавши солі за бажанням, перець або улюблені спеції, дамо закипіти супу і хвилин через 5 вимкнемо газ. Я буквально кілька хвилин тримаю під кришкою. А після, злив рідина, промалываю готові овочі. Густовато вийшло? Не біда. Додавайте потроху гарячий відвар овочів. Довівши крем-суп до потрібної кондиції, розігрійте його до гарячого стану. І подавайте скоріше на стіл!

Крок 8. Блюдо готове. Приємного апетиту!

Поділитися:
Немає коментарів

Залишити відповідь

Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.