Рецепт заготівлі томата на зиму

Помідори – безцінний дар природи, який оцінений нами по достоїнству. У ньому міститься величезна кількість мінералів і вітамінів. Томати позитивно впливають на всі системи організму, підвищуючи імунітет і очищаючи його від токсинів.

Помідори підтримують серцево-судинну систему. Особливо цінний цей овоч після термічної обробки. Тому, що після приготування в помідорах підвищується вміст речовини лікопіну на 150%. Лікопін – це цінна речовина, яке є потужним природним антиоксидантом і знижує ризик виникнення онкології, захворювань судин і серця.

Сьогодні розглянемо варіант заготовки помідорів саме з допомогою термічної обробки. Ми зробимо томат для зимового зберігання.

Як заготовити томат на зиму

Для приготування нам знадобиться:

  • Томати – 5 кг;
  • Цибулина – 1 штука;
  • Цукор, сіль – по столовій ложці;
  • Гвоздика – 5 – 7 штук;
  • Перець горошком – 5 – 7 штук;
  • Лавровий лист – 2 – 3 штуки;

Процес приготування:

1. Промиваємо помідори і готуємо банки.


2. Тремо на тертку томати.


3. Проварюємо суміш після закипання 15 – 20 хвилин.


4. Додаємо спеції, сіль і цукор.
5. Розливаємо по банках і закручуємо.

Готовий томат залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Цей рецепт можна пристосувати під свій смак. Припустимо, за смаком і особистим уподобанням можна змінити пропорції цукру і солі. А також можна в кінці варіння додати будь-яку зелень.

Подрібнення плодів томатів можна проводити декількома способами:

1. Потерти на тертці, як зазначено в рецепті.
2. Перемолоти в м’ясорубці або в блендері.
3. Вичавити сік на соковижималці.

Експериментуйте, як вашій душі бажається. Головне, що в підсумку виходить корисний продукт, який взимку дуже виручає на кухні в будь-якої господарки.

Можливо вас зацікавить: Гостра морква по корейськи – рецепт приготування.

Поділитися: