Рецепти закусок для фуршетів – покрокова інструкція приготування з фото

Цей формат подачі їжі легко і просто супер мобільний. І, як правило, її подають на банкетах і сучасних фуршетах. Чи знаєте ви, що більшість з того, що зараз ми ось так угощаемся, зародилася на Русі? Згадайте, скільки раніше було солінь, маринадів, інший консервації, ковбас, копченостями! А ті ж салати… Якщо їх не можна було подавати в звичайному вигляді, їх подавали так, як зручно.

  • Помідори, фаршировані печінкою тріски
  • Рецепти інших фуршетних закусок

Отже, все легко і швидко. Варто лише пофантазувати і мати хоча б мінімальний набір продуктів. Я пропоную ознайомитися з найбільш популярними фуршетними стравами. Напередодні Нового року тема дуже актуальна!

Помідори, фаршировані печінкою тріски, яйцем і овочами

Корисно, смачно, ситно, просто і швидко. Це синонім цієї закуски. Готується просто і швидко. Якщо немає якихось продуктів, сміливо міняйте на інші!

Інгредієнти

  • 70 г печінки тріски
  • 1-2 помідора
  • 1 яйце
  • Половинку солоного огірка
  • 50 г солодкого перцю болгарського
  • Зелень за смаком
  • 50 г сиру

Приготування смачних фаршированих помідорів печінкою тріски — готуємо закуски для фуршету

Відправимо яйця варитися, і займемося закускою. Бажано брати дрібні помідори, тоді на одну порцію піде два плода. Щоб начинити помідор, треба зняти верхівку і акуратно вийняти ложкою м’якоть.

Крок 1. Знімемо верхівку і виймемо м’якоть

В якості начинки, крім яєць, їх можна взяти? Те, що є в холодильнику. У мене це були продукти, зазначені мною в цьому рецепті. Почала з соковитого зеленого лука. Нехай теж дрібненько буде нарізаний.

Крок 2. Дрібно подрібнений зелений лук

Сама по собі печінку тріски – смакота. А в поєднанні в такому буде ще смачніше. Вийняту з баночки печінку треба акуратно порізати. Так, щоб шматочки зберігалися максимально.

Крок 3. Акуратно подрібнимо печінка тріски

Яйця, якщо вже готові, треба остудити міцно. І настругати подрібніше, якщо це можливо. Додамо їх до цибулі і печінки.

Крок 4. Яйце з іншими продуктами

Як не менш яскравого за смаком і по красі, ніж цибуля, акценту я використовувала червоний перець болгарський. Його теж треба максимально подрібнити.

Крок 5. Подрібнений болгарський перець

Як зробити ще яскравіше закуску? Адже в ній майже нічого немає гострого. Ідеальний варіант – солоний огірочок. Подрібнюємо і його.

Крок 6. Дрібно нарізаний солоний огірок

Всі інгредієнти для смачної закуски готові. Треба їх скласти, і чим заправити. А варто заправляти? У цій масі стільки всього смачного і соковитого! До речі, не забудьте дрібно натерти сир і додати сюди.

Крок 7. Готова для начинки маса

Отже, нам залишилося начинити помідорну заготівлю приготованою масою. Потім накриємо верхушечкой, попередньо зрізаною. Незрівнянно легка, але при цьому ситна закуска готова!

Крок 8. Помідор, фарширований печінкою тріски готовий

Рецепти інших смачних і швидких в приготуванні фуршетних закусок — мої секрети

Можна зробити так, що на столі буде одночасно все те звичне, що може наситити і порадувати – виглядом, смаком. Але виглядати він буде красивіше і апетитніше, ніж, скажімо, в звичайному салаті. Та й зручніше в їжі!

Закуска в огірковому слайсе

Це і смачно, і корисно, і незвично. Адже нарізка продуктів подається в оригінальному «пальтечку» зі свіжого огірка.

Інгредієнти

  • 1 огірок
  • Трохи кропу
  • 50 г сиру
  • 1 ч. л. сметани
  • Сік лимона за смаком

Приготування пікантною закуски в огірковому слайсе

Укропчик я ніколи не шкодую. Так що і зелень дрібно искрошила, і сир кубиками (можна і на тертці натерти). До речі, якщо буде в наявності, тут би прозвучав і лист салату. Я його зазвичай дрібно кромсаю, як і свіжий огірочок. Але до дрібної нарізки спочатку зробимо слайсы (по парочці на одну порцію), які і будуть тим самим «пальтечком». Заллємо масу майонезом, капніть кілька крапель соку лимона і начиним всім цим слайсы, попередньо звернувши їх або заколовши шпажками.

Канапе з куркою і пармезаном

Але тут, крім курячого м’яса, будуть і інші продукти. І трохи довше доведеться повозитися, але воно того варто. Закуска відмінна!

 Інгредієнти

  • 1-2 тосту
  • 100 г курячого м’яса
  • Пару листочків салату
  • 2-3 помідори черрі
  • 50 г сиру пармезану
  • Трохи майонезу або кетчупу і гірчиці

Приготування найсмачнішого канапе з куркою і пармезаном

Курочка, просмажена до рум’яної скоринки без масла, нехай остигає собі. А ми наріжемо кружечки або квадратики тосту або з хліба. Якщо є час і ви не боїтеся погладшати, їх можна теж підсмажити на вершковому маслі. Нарвем лист салату довільно. Наріжемо черрі вздовж, а м’ясо – пластинами. Зробимо слайсики сиру. По черзі промаж шари гірчицею і майонезом або кетчупом – це за бажанням. Так, і не забудьте, зібравши канапе, скріпити всі верстви шпажкою.

Канапе з оселедцем і овочами

Це найпопулярніший вид канапе. Тому що тут і найбільш ходові продукти, які завжди бувають у нас в холодильниках.

Інгредієнти

  • 1-2 – шматочки житнього хліба
  • 1 відварна картопля
  • 1 варена морквина
  • 1 відварений буряк
  • 100 г оселедця
  • Майонез

Легке приготування канапе з оселедцем і овочами

Наріжемо все – і хліб, і овочі, і оселедець у формі зірочок, кружечків і інших фігур. Якщо їх немає, можна нарізати квадратиками. Потім все гарненько треба нанизати на шпажки і скласти в тарілочці, полив майонезом.

Канапе оселедець під шубою

Інгредієнти

  • 1-2 – шматочки житнього хліба
  • 1 відварна картопля
  • 1 варена морквина
  • 1 відварений буряк
  • 1 солоний огірок
  • 100 г оселедця
  • 4 перепелиних яйця

Готуємо популярні канапе оселедець під шубою

Цей рецепт трохи схожий на попередній. Тільки тут яйце додалося і солоний огірочок. Це канапе за типом салату Оселедець під шубою. Оскільки у нас фуршет, можна подати у вигляді канапе. Наріжемо всі інгредієнти, як і в попередньому рецепті, фігурно. Зберемо їх на шпажку і водрузим як верхівочки половинки перепелиних яєць.

Карпаччо з кабачків

Дивовижна закуска. Легка. Смачна. Ніжна. І безпечна в плані зайвої ваги. А ще мені це блюдо подобається простотою і швидкістю приготування.

Інгредієнти

  • 1 кабачок
  • 50 г сиру
  • 1 ч. л. кунжуту
  • 3 ч. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. соку лимона
  • Зелень

Готуємо вишукане карпаччо з кабачків

Тут потрібні молоденькі і свіженькі кабачки. Але для початку приготуємо соус, який зробить карпаччо смачніше і гостріше. Сік лимона змішаємо з маслом, потім і будемо вмочати в цю масу накришеним слайсики кабачка. Посипавши кунжутом і тертим сиром, звернувши їх, щоб було зручно брати, карпаччо можна подавати.

Безсумнівно, арсенал таких закусок для фуршеток набагато ширше. Це і велика кількість м’ясних, овочевих, з морепродуктів і навіть солодких страв фуршетної подачі. Все це стане прикрасою столу, що по достоїнству оцінять гості.

Експериментуйте, поєднуючи непоєднуване, і ваш стіл запам’ятається гостям і домашнім надовго!

Поділитися:
Немає коментарів

Залишити відповідь

Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.