Сирна дієта Маггі – докладний меню на 4 тижні, рецепти, відгуки лікарів і тих, що худнуть

Зміст:

  • Принцип дієти
  • Опис тижнів
  • Меню на 4 тижні
  • Перший тиждень
  • Другий тиждень
  • Третій тиждень
  • Четвертий тиждень
  • Рецепти
  • Рецепт № 1: курячі котлети дієтичні
  • Рецепт № 2: сирна запіканка
  • Рецепт № 3: рагу овочеве
  • Рецепт № 4: риба, запечена з овочами
  • Протипоказання
  • лікарів
  • Реальні худнуть
  • Бліц-поради

Сучасні методики для скидання ваги відрізняються своїм швидким ефектом. У даній статті буде докладно розглянута сирна дієта Маггі, її правила, докладне меню, результати і багато іншого.

Принцип дієти

Сирна дієта Маггі передбачає низькокалорійне харчування, в основі якого лежить вживання білкових продуктів, зокрема, сиру і сиру.

Головними принципами даної методики є:

  1. Сир потрібно їсти щодня або хоча б через день. Він повинен бути знежиреним.
  2. Кожен день людина повинна випивати не менше 2 літрів чистої води без газу.
  3. Необхідно повністю виключити з раціону сіль, приправи і соуси, зокрема, майонез, так як ці продукти занадто жирні і сприяють швидкому набрання ваги. Крім того, слід також відмовитися від алкоголю, солодкого і мучного.
  4. Готувати їжу потрібно на пару, запікати або варити. Їсти смажене заборонено.
  5. М’ясо (крім свинини та баранини) можна їсти будь.
  6. Фрукти їсти можна, але не дуже солодкі. Заборонені банани, манго, фініки та інжир, так як вони містять занадто багато цукру.
  7. Овочі можна їсти все, крім картоплі.
  8. Від супів потрібно відмовитися, навіть від тих, які готуються без м’яса.
  9. Щодня потрібно їсти продукти, що містять клітковину (овочі, зелень, фрукти).

Опис тижнів

Дієта триває 4 тижні, кожна з яких є певним етапом у схудненні:

  1. Перший тиждень дієти найжорсткіша у плані меню, так як в цей час потрібно змусити організм перейти до нового раціону і почати худнути. Їсти можна 4 рази на день невеликими порціями овочі, сир, фрукти та соки.
  2. На другому тижні в меню додається риба і м’ясо. У цей час людина все також повинен продовжувати худнути, тому жодних зривів на заборонену їжу не допускається.
  3. На третьому тижні дієти переважає дещо одноманітне меню. Його буде складніше дотримуватися, але це посилить ефективність схуднення. Кожен день потрібно їсти сир, салати та фрукти. Кілька разів в день дозволяються м’ясні та рибні страви.
  4. На останньому тижні дієти меню вже найбільш різноманітно, але порції при цьому стають трохи менше. Дні меню повторюються через кожні два дні.

Меню на 4 тижні

Перший тиждень

Понеділок:

  • 2 відварених яйця, сік апельсиновий;
  • 2 зелених яблука;
  • салат з помідора і огірка;
  • 100 гр. сиру.

Вівторок:

  • грейпфрут;
  • сирна запіканка;
  • шпинат і 2 відварних яйця;
  • зелений чай.

Середа:

  • фруктовий салат;
  • склянка кефіру, сир;
  • овочевий салат;
  • риба запечена.

Четвер:

  • зелений чай, каша вівсяна;
  • 200 гр. сиру, яблуко;
  • тушкована капуста з помідором і зеленню;
  • буряковий салат.

П’ятниця:

  • яблучний сік;
  • 2 мандарина, сир;
  • рибні котлети на пару;
  • рагу з кабачка.

Субота:

  • сир, ківі;
  • овочевий салат;
  • кабачкова ікра, трохи відвареного рису;
  • кефір.

Неділя:

  • запечені яблука;
  • сирне суфле з ягодами;
  • салат з вареної моркви, буряка і зелені;
  • відварна риба з помідором.

Другий тиждень

Сир їсти потрібно щодня або через день — обов’язково знежирений!

Понеділок:

  • апельсин, 2 відварних яйця;
  • листя салату, помідор, огірок;
  • відвар м’яти, сир;
  • варена гречка.

Вівторок:

  • фруктовий салат;
  • йогурт;
  • риба запечена, чай зелений;
  • капуста, тушкована з морквою.

Середа:

  • індичка варена, помідор;
  • жменя горіхів, сирники;
  • печінковий паштет, огірок, шматочок житнього хліба;
  • 2 ківі, 2 апельсина.

Четвер:

  • кефір;
  • ягоди, сік морквяно-яблучний;
  • куряче філе відварне, салат з буряка;
  • сік апельсиновий, сир.

П’ятниця:

  • 2 відварених яйця, чай зелений;
  • салат з капусти, зелені та цибулі;
  • запечена риба з лимоном;
  • компот, сир.

Субота:

  • рагу з кабачка;
  • ягоди;
  • сік ананасовий, курячі крильця, запечені;
  • салат фруктовий.

Неділя:

  • чай зелений, дієтичне печиво;
  • фруктовий салат;
  • тефтелі яловичі, листя салату;
  • сік апельсиновий, виноград.

Третій тиждень

Понеділок:

  • сир, 1 зелене яблуко;
  • ананас;
  • сік апельсиновий, хурма;
  • ківі, яблуко.

Вівторок:

  • рагу з кабачка і моркви;
  • салат з відвареного буряка;
  • салат з помідорів, зелені, огірків і солодкого перцю;
  • два варених яйця, помідор.

Середа:

  • сир, сік яблучний;
  • рагу з лука, баклажанів, моркви і томатів;
  • сік томатний, апельсин;
  • риба, запечена з морквою.

Четвер:

  • кефір, сир;
  • салат з помідор, перцю і огірка;
  • рибне філе на пару, салат з відвареного буряка;
  • сік яблучний, сирники.

П’ятниця:

  • 2 відварених яйця, яблуко;
  • курячі котлети на пару, помідор;
  • сир, апельсин;
  • яловичина відварна, огірок.

Субота:

  • ківі, два апельсина;
  • білковий омлет з 3 яєць, шматочок житнього хліба, огірок;
  • тушкована курка, салат з брокколі, відвар м’яти;
  • шматочок твердого сиру, йогурт.

Неділя:

  • 2 склянки кефіру;
  • жменя горіхів;
  • риба відварна;
  • сир.

Четвертий тиждень

Понеділок:

  • відварна куряча грудка, помідор;
  • консервований тунець без масла, салат з морської капусти;
  • сир, йогурт;
  • фруктовий салат.

Вівторок:

  • відварна індичка, листя салату;
  • сік апельсиновий, ягоди;
  • риба на пару, салат з цибулі та болгарського перцю;
  • тушкована морква з цибулею і помідорами.

Середа:

  • яловичі котлети, салат з брокколі;
  • ягоди, компот;
  • сир;
  • рагу з кабачка.

Четвер:

  • пластівці з молоком;
  • запечені овочі;
  • ківі, ананас;
  • тушкований кролик з овочами.

П’ятниця:

  • 2 відварених яйця, шматочок сиру, чай;
  • риба, запечена з лимоном і зеленню;
  • сир;
  • 2 склянки кефіру.

Субота:

  • фруктовий салат;
  • курячі тефтелі, зелень;
  • сирна запіканка;
  • салат з буряка та моркви.

Неділя:

  • сік апельсиновий;
  • горіхи, сир;
  • сік яблучний, відварна куряча грудка;
  • кефір.

Рецепти

Рецепт № 1: курячі котлети дієтичні

Інгредієнти:

  • куряче філе — 300 г;
  • кріп;
  • петрушка;
  • цибуля;
  • яйце.
  1. Філе перемолоти у фарш.
  2. У блендері подрібнити 2 цибулини і додати до м’яса.
  3. Дрібно порізати кріп і петрушку. Також всипати його в фарш.
  4. Додати два яйця. Усе гарненько вимішати в однорідну масу.
  5. З отриманого фаршу скачати невеликі котлетки.
  6. У каструлі закип’ятити воду. Зверху встановити ємність для приготування на пару.
  7. Викласти зверху котлетки і накрити кришкою. Готувати протягом двадцяти хвилин, після чого можна їсти.

Рецепт № 2: сирна запіканка

Інгредієнти:

  • нежирний сир – 200 г;
  • борошно – 50 р;
  • 2 курячих жовтка;
  • ваніль.
  1. У блендері змішати сир з борошном і жовтками. Збити все до однорідної маси.
  2. Додати ваніль і знову змішати.
  3. Деко для запікання вистилати пергаментним папером і поспати борошном. Зверху викласти сирну масу.
  4. Випікати півгодини при температурі 160 градусів.

Рецепт № 3: рагу овочеве

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • петрушка;
  • кабачок — 2 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • сік томатний — 1 стакан;
  • лавровий лист.
  1. Помити і очистити моркву, цибулю, баклажан і кабачок. Нарізати всі овочі дрібними кубиками.
  2. У глибоку каструлю спочатку всипати моркву і баклажан. Залити підлогу з склянкою томатного соку і склянкою води. Гасити п’ятнадцять хвилин.
  3. Після цього додати кабачок, петрушку і решті томатний сік. Можна трошки посолити. Тушкувати ще двадцять хвилин, після чого додати лавровий лист.
  4. Дати страві настоятися півгодини і можна їсти.

Рецепт № 4: риба, запечена з овочами

Інгредієнти:

  • риба нежирна (хек, минтай) — 500 г;
  • лимон;
  • цибуля;
  • кріп;
  • перець;
  • болгарський перець;
  • моркву.
  1. Рибу вимити, очистити і нарізати на шматочки.
  2. Викласти на деко для запікання. Між шматочками укласти тонко нарізаний лимон.
  3. Зверху на рибу викласти цибулю, який потрібно нарізати на кільця.
  4. З боків від риби викласти дрібно нарізану моркву.
  5. Зверху трохи поперчити і посипати кропом.
  6. Випікати при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Протипоказання

Протипоказаннями до дотримання даної методики є:

  • Вік до 16 років.
  • Вагітність і період годування груддю.
  • Виразка шлунка.
  • Серцева недостатність.
  • Цукровий діабет.
  • Хронічні хвороби.
  • Сечокам’яна хвороба.
  • Ниркова та печінкова недостатність.
  • Гастрит.
  • Холецистит.

лікарів

Валентина Семенівна, лікар гастроентеролог.
«Я вважаю дієту Маггі (сирний варіант) недостатньо безпечної для здоров’я людини з двох причин. По-перше, одноманітне харчування може призводити до виснаження організму. Справа в тому, що занадто швидкий перехід на новий раціон – це завжди стрес для травної системи. А коли таке меню тривати більше двох тижнів — це може викликати проблеми зі шлунком і підшлунковою залозою. По-друге, в меню даної методики повністю відсутня рідка варена їжа (супи, бульйони, борщі тощо). Це також може негативно відобразитися на засвоюваності продуктів і перетравленню їжі. Я не рекомендую дотримуватися такого харчування довше, ніж один тиждень».

Анатолій Олексійович, дієтолог.
«Дана система схуднення, як і більшість інших, досить ефективна в плані швидкого скидання ваги. Тим не менш, я не раджу її дотримуватися тим людям, у яких є проблеми з шлунком і травної системи в цілому. Якщо ж людина здорова, і в нього немає ніяких протипоказань, то при спостереженні у лікаря він може дотримуватися даної методики і худнути».

Реальні худнуть

Ірина, 23 роки.
«Худну по даній системі вже третій тиждень. Поки тримаюся, ще жодного разу не зірвалася на солодощі, хоча, чесно зізнатися, страшенно хочеться чогось солодкого. За цей час вже скинула п’ять кілограм, так як все ж додержусь закінчення дієти, може ще схудну. Поки всім задоволена».

Вікторія, 34 роки.
«Намагалася худнути з дієтою Маггі, але у мене це не дуже вийшло, так як хоч я і скинула завдяки їй майже шість кілограм, але після переходу на звичайне харчування вже за два тижні я їх знову отъела. Більше не буду повторювати таку методику, краще займуся спортом, ефективніше буде».

Світлана, 51 рік.
«Тільки завдяки дієті Маггі я змогла, нарешті, привести своє тіло в нормальну форму. Худла по ній двічі з перервою у півроку. Кожен раз скидала по сім-вісім кілограмів. Особисто мені було легко переносити таке харчування, так як вона багата фруктами і овочами».

Вероніка, 24 роки.
«Мені взагалі не сподобалася ця система схуднення, оскільки вона дуже тривала і містить не особливо приємне меню, в якому немає тих продуктів, які я б змогла їсти щодня. Крім того, вживати сир майже кожен день мені було дуже важко, а повна відмова від солі і цукру був для мене практично неможливим. Загалом, я схудла на три кілограми за два тижні дієти».

Бліц-поради

  • перед початком дотримання даної дієти рекомендується проконсультуватися з дієтологом;
  • для поліпшення ефекту схуднення під час дієти слід займатися активною фізичною діяльністю (бігати вранці, відвідувати фітнес-зал, плавати, танцювати тощо);
  • для швидкого вгамування голоду можна випивати склянку теплої води з додаванням кількох крапель лимонного соку.
Поділитися: