Смажена картопля звичайна з грибами, цибулею і салом – ділюся секретним рецептом приготування!

В наш час швидкостей і дефіциту часу ми більше звикли готувати щось швидке. Одним словом, напівфабрикати. А що, купив в магазині, пальцем не ворухнув, закинув в мікрохвильовку і через хвилин …дцять: їсти подано! Між тим, майже за такий же час можна приготувати смачну їжу. Вона буде нагадувати даний ресторанну страву!

Зміст статті:

  • Продукти
  • Як приготувати
  • Корисні поради

Я про смаженої картопельки. Вже передчуваю заперечення. Мовляв, а хто її не вміє смажити картоплю? Так, будь-який, навіть дитина може приготувати цю складну, на перший погляд, їжу. Між тим, щоб картопля вийшла по-справжньому смачною, потрібно дещо знати. Ось зараз ми і займемося цим. Не пошкодуйте з півгодинки, і ви отримаєте хрустку, ароматну, незрівнянну картопельку.

Оскільки я розповім тут відразу про декілька методи, запасіться терпінням. Хоча все буде рухатися по черзі. Ми отримаємо звичайну смажену картоплю, картоплю на салі і картоплю з грибами. Не забудьте почитати мої секрети в кінці рецепта.

Продукти

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сало (шпик або звичайно) — 100 гр.
  • Гриби – 100 гр.

Як смачно приготувати смажену картоплю з грибами і салом – покрокова інструкція

Спочатку порахуємо, скільки людина буде трапезувати, і виходити звідси щодо кількості картоплі. Помиємо ретельно бульби під краном, і залишимо на деякий час у воді, щоб зайнятися іншими інгредієнтами.

Крок 1. Картоплю очистимо від шкірки

Для картоплі на салі нам потрібно це саме сало. Воно може бути звичайним, а може бути і в спеціях, як, скажімо, ми з вами готували тут: Сало: як солити в домашніх умовах. Наріжемо його пластинками, а потім – на тонкі соломки.

Крок 2. Наріжемо тонкими шматочками сало

Виймемо бульби, обсушим їх і настрогаем соломкою. Яких розмірів? Все залежить від того, що ви хочете отримати. Якщо хрустку картоплю, то нехай соломка буде тонкою, якщо м’яку – товстіший.

Крок 3. А тепер картоплю наріжемо соломкою

Щоб у нас не вийшла кашка на виході, а хрусткі цілі брусочки, нам, перш ніж відправити в сковороду, потрібно обов’язково обсушити їх. Є кілька методів. Ми обсушим полотенчиком і залишимо картоплю ось так.

Крок 4. Нарізану картоплю обсушити

Поки картопля обсихає, приготуємо ще один інгредієнт, який зробить нашу картоплю ще смачніше, а страва – корисніше. Це печериці! Поріжемо їх на пластинки, але не вздовж, а поперек, щоб видно був малюночок грибочків.

Крок 5. Печериці ріжемо впоперек

Картопелька обсохла? От і чудово. Відправимо в розпечену сковороду скибочки сала і гарненько прожарим їх. Увага: стежимо, щоб сало не підгоріло, інакше прекрасний смак і вигляд страви буде назавжди втрачено.

Крок 6. Обсмажимо сало

Жир з’явився? Відмінно! Зіллємо його в другу сковороду (поставимо її відразу на вогонь), вона нам ще знадобиться. Сильніше розігріємо жир і відправимо сюди, нарешті, картоплю. Ось яка вийшла звичайна картопля, смажена.

Крок 7. На смальці від сала смажимо картоплю

До речі, перевірити кондицію готовності жиру можна, кинувши один брусочок – якщо сильно шкворчит, кладіть всю іншу і робіть вогонь сильніше. Вже в самому кінці прожарим картоплю зі шкварками, з яких був злитий жир.

Крок 8. Коли картопля готовий, на кілька хвилин додамо шкварки

Наріжемо лук і відправимо його у другу сковороду. Її потрібно гарненько прогріти разом з жиром. Хвилини через три додамо сюди печериці. Вогню не шкодуємо, але і підгоріти не дамо, інакше картопля пропала! Хвилини через 4 з’єднуємо всі в одній сковороді, яка повинна бути глибше, і, змішуємо, дожаривая.

Крок 9. Обсмажуємо гриби з цибулею і з’єднуємо з готовим картоплею

Кілька корисних порад, як зробити смажену картоплю смачно

  • Шматочки сирої картоплі потрібно промити рази три, зливаючи крохмаль. І тільки потім просушити їх.
  • Щоб картопля вийшла по-справжньому смачною і хрусткою, виберіть чавунну сковороду.
  • Смажити потрібно на сильному вогні, але не підгоріло.
  • На сковороду кладемо картоплю так, щоб вона була одним шаром.
  • Розмішуємо тільки після того, як нижня частина брусочків просмажиться до золотистого кольору.
  • Картоплю можна не солити, якщо є солоне сало. А якщо і солити, то тільки в самому кінці, злегка.
Поділитися: