Смажений короп на сковороді. Як швидко і смачно приготувати коропа – покроковий рецепт з фото

Не всі люблять цей вид риби. Кістлява, мовляв. Та й пахне тванню. А чи знаєте ви, що карпа можна чудово приготувати? Смак виходить специфічний, причому в приємному сенсі цього слова. Адже він буде готуватися з приятнейшими продуктами. І тоді ні на кісточки, ні на запахи вашу увагу не буде відволікатися.

Зміст статті:

  • Інгредієнти
  • Приготування

І взагалі, це буде просто царський блюдо, гарніром для якого послужать самі звичайні овочі. Крім того, стейк з річкової риби, багатої кальцієм і фосфором, з овочами це ще і бюджетний, натуральний, корисний і простий у приготуванні вечеря, сніданок або друге на обід. Плюс до всього, страва чудово виручить всіх, хто тримає піст.

Інгредієнти

  • 2 стейка карпа
  • Панірування

Для маринаду

  • Кілька кружалець лимона
  • Спеції і мелений перець за смаком
  • Оливкова олія

Для гарніру

  • 70 г моркви
  • 70 г кабачка
  • 70 г болгарського перцю
  • Сіль, спеції за смаком і бажанням, маринад, що залишився після риби

Приготування ароматного і смачного річкового карпа з овочами

Зараз, я сподіваюся, зі мною багато хто погодиться – краще не купувати цілу рибину, а стейки. Чому? По-перше, не доведеться колоти руки під час очищення. По-друге, сам процес просто не знадобиться і час економія. А зробити треба багато — і всі кістки обрізати, і плавники, луску, нутрощі і голову прибрати. По-третє, не потрібні зусилля по обробленні на стейки, адже короп зазвичай великий продається. Можна, правда, попросити, щоб продавець очистив. Але такий сервіс по очищенню та обробленні на стейки або філе не скрізь. У мене були стейки злегка заморожені. І я поставила їх розморожуватися при кімнатній температурі.

Крок 1. Підготувати рибу до приготування

Рекомендуємо: Якщо риба буде середніх розмірів, дрібних кісток в ній буде менше!

Тепер завдання інша стоїть перед нами – приготувати маринад. Та такий, щоб визволив нашого яскраво пахне річкою персонажа від небажаних ароматів. Беремо лимон (бажано – тонкокожий) і нарізаємо його тонкими слайсиками. Потім подрібнюємо максимально. Але намагаємося залишати длинненькие скоринки – вони будуть імпозантно виглядати на рибку, а потім хрустіти апетитно.

Крок 2. Нарізати лимон

У мене є улюблені спеції. Вони називаються Італійські трави. Тобто вони далекі від рибних приправ. І це добре, тому як інакше риба буде присмачена. Насыплем спецій (ви берете свої улюблені!), чорного меленого перцю в лимон, а після дольем трохи оливкової олії.

Крок 3. Змішати спеції, лимон, оливкова олія

Рекомендуємо: Якщо не хочете шматочками лимон, візьміть цедру – натріть її на таку кількість риби з половинки лимона.

Якщо риба вже розморозилася, можна сміливо маринувати шматочки. Чи надовго? Це залежить від багатьох моментів – фактор часу важливий, ступінь маринування тощо Натремо рибу отриманим маринадом. Нехай постоїть, поки ми всі будемо готувати до гарніру. (У мене риба стояла в маринаді буквально чверть години!)

Крок 4. Отриманим соусом замаринувати карпа

Що взяти до карпу? Картоплю – скажете ви. А ось і не треба те, що традиційно! Зробимо все інакше. І формат інше придумаємо. У мене була морква свіжа. Я її настрогала, точніше, зробила слайсами. Але не відправила в тарілку, а приправила тим, що залишилося від маринаду.

Крок 5. Морква замаринувати залишками соусу

Що в компанію до морковочке наріжемо? Давайте кабачок настрогаем точно в такому форматі. І теж його присыплем тим, що в нас залишилося від маринаду. Можна злегка присипати паніровкою. Сюди ж додамо кружечки болгарського перцю. Нехай постоять, помаринуются і пустять зайвий сік.

Крок 6. Кабачок і болгарський перець додати до морквині

А тепер можна рибку відправити смажитися. Але ж вона в маринаді, влажновата. Як бути? Дамо максимально стекти вологи і обмакнем стейки в паніровці.

Крок 7. Стейк вмочити в паніровку і обсмажити

Нагріта сковорода? Або ви хочете приготувати на пару, в мультиварці, в мікрохвильовці? При будь-якому способі приготування рибу вже нічим не зіпсуєш! Залишається тільки приготувати. Я смажила в середньому кількості добре розігрітого масла з усіх боків, перевертаючи, як тільки зарум’яниться бочок. А на бочок я клала слайсы часнику! Для цього настрогала їх тоненько.

Крок 8. Нарізати часник слайсами

Слайсы часникові, наситивши рибу своїми фітонцидами і ароматом, можуть відправитися смажитися в маслі. Вони будуть так приємно хрустіти! Поки риба обсмажується, давайте поруч прожарим і овочі. Можна по черзі закладати, але доливайте масла побільше. Не хочете смажити? На пару приготуйте – немає проблем. Адже овочі теж просочені маринадом, і будуть точно так ароматні, а ще корисніше. Тільки пам’ятайте – смажаться або паряться слайсы буквально хвилини дві-три. Вони повинні трошки похрустывать. І ось вся ця краса готова – таке блюдо не соромно і гостям на стіл ставити. Приємного апетиту!

Крок 8. З рибою обсмажити часник і овочі

Поділитися: