Сметанне желе

Можливо, ви про нього чули. Виявляється, якщо трохи змінити традиційний рецепт, вийде діабетичний десерт.

продукти:

  • 350 г сметани (жирність 10 або 15%);
  • 10 г желатину;
  • стевія / інший замінник цукру, при легкому ступені діабету – фруктоза або мед.

готуємо:

  1. Желатин розчинити в сметані, змішаної з подсластителем. Можливо, доведеться поекспериментувати кілька разів, поки буде отримана найкраща консистенція желе.
  2. Розкласти масу по формах і дати застигнути.


Чуть-чуть про вуглеводи. Кращим замінником цукру вважається стевія. Її можна вживати навіть при важких формах діабету. Якщо приготувати желе зі стевією, то в десерті буде всього 0,1 г вуглеводів на 100 г. При використанні замінників цукру, фруктози або меду ця кількість збільшиться, так що будьте уважні і проведіть необхідні розрахунки відповідно до рекомендацій свого дієтолога.

Поділитися: