У чому шкоду і користь часнику, як користуватися при лікуванні?

Зміст:

  • Чому часник – найкращий лікар?
  • Як приготувати часникову настоянку від застуди?
  • Від яких хвороб допомагає часник?
  • Чи є протипоказання?
  • Відео: Часник лікує

  • Ще з давнини відомі корисні властивості часнику. Історія появи популярного в народі овоча почалася більше чотирьох тисяч років тому. Стародавні люди вірили в цілющі сили цієї культури. Вони вважали, що постійний прийом в їжу часнику допомагає додати витривалості, сили, позбутися від холери, чуми, і навіть виганяти злих духів з житла.

    Раніше знахарів в селах був відомий секрет чарівного еліксиру із зубчиків часнику, який, як вони вважали, здатний повернути до життя важкохворих людей. А стародавні єгиптяни навчилися виготовляти з цієї рослини безліч зілля різного призначення. Вони допомагали у лікуванні гіпертонії, прибирали наслідки інтоксикації організму, лікували туберкульоз, боролися з атеросклерозом судин. А в якості профілактики онкозахворювань часник вважався просто чудодійним засобом. Корисні властивості часнику при онкології відомі давно.

    В цілющих зубчиках часнику зібрана просто комора вітамінів. В них знаходиться натрій, вітаміни групи В, фосфорна кислота, калій, кальцій, і ще безліч корисних речовин. Ця культура містить більше чотирьох сотень корисних сполук. За допомогою часнику можна вилікувати ротову порожнину, лише пожувавши його.

    1

    Чому часник – найкращий лікар?

    Часник не дарма в народі називають «лікарем». Ця корисна культура з’їдена в свіжому вигляді допомагає стимулювання травлення. Пряний смак провокує посилення апетиту і рясне слиновиділення. А це, в свою чергу, сприяє більш повному засвоєнню їжі. Давно відомі властивості цієї рослини справлятися з метеоризмом, закрепи і атонією кишечника. Від нього може бути шкода і користь.

    При підвищеному рівні холестерину в крові цей овоч теж допомагає, так само як і при постійних запамороченнях, грипі, порушеннях, пов’язаних з провалами в пам’яті, астмі, частих запамороченнях і проблемами зі сном. Він відмінно справляється з утворенням бляшок на стінках судин, бронхітом, пневмонією і застудою. А корисні властивості часнику при тиску відомі всім.

    Рослина бореться з грампозитивними і грамнегативними групами бактерій, пригнічуючи або знищуючи їх, завдяки спеціальним речовинам, що входять до складу часнику. Такі речовини згубно діють на дифтерійну паличку, стафілокок, стрептокок. Корисна культура згубно впливає на незагойні рани з гнійним вмістом за рахунок своїх ефективних болезаспокійливих і антисептичних властивостей. Крім того, він чудово справляється з укусами комах, і застосовується для позбавлення від сухих мозолів та бородавок.

    Чим ще корисний часник для організму? До складу цілющого овоча входить рідке речовина алліцин, яке відрізняється своїми бактерицидними властивостями. Навіть в мінімальній кількості алліцин допомагає придушити і завдати шкоди діяльності грампозитивних і грамнегативних бактерій.

    Це речовина чудово знімає напругу в стінках судин, а отже зменшує тиск і знімає навантаження на серцево-судинну систему. Такі лікувальні властивості часнику дозволяють застосовувати його в лікуванні гострих респіраторних інфекцій. Крім того, всього один зубчик цієї рослини вбиває велику кількість мікроорганізмів у ротовій порожнині.

    Статистичні дослідження, проведені в декількох країнах виявили, що люди, які постійно вживають таку культуру в їжу, не схильні до появи захворювань онкологічного характеру. Це обумовлено тим, що входять до складу цілющого овоча фітонциди здатні зменшувати приживлость пухлинних утворень.

    Часник є незамінним засобом в боротьбі з паразитами в кишечнику. Його подрібнені зубчики чинять згубний вплив на паразитів. Крім того, при такому виді лікування зникають всі висипання на шкірних покривах.

    Як правильно застосовувати цю корисну культуру? Це нескладно, потрібно з’їдати дві або три зубчики часнику середнього розміру під час вечірнього прийому їжі (краще всього за вечерею). Тим, хто боїться появи неприємного запаху, потрібно прополоскати ротову порожнину невеликою кількістю молока. Можна так само з’їсти гілочку петрушки повністю або лимонну часточку з шкіркою. Користь молока з часником теж безцінна. З її допомогою можна позбутися від запорів.

    2

    Як приготувати часникову настоянку від застуди?

    1. Очистити зубчики від лушпиння і ретельно подрібнити. Перемішати з дрібно порубаним лимонними часточками або подрібненими у м’ясорубці. Шкірку з лимонів очищати не потрібно. Можна просто обполоснути фрукт під струменем води з невеликою кількістю мийного засобу для посуду. Отриману масу скласти в скляну або пластмасову ємність і залити 500 мл кип’яченої води. По закінченні чотирьох п’яти днів отриманий розчин проціджують крізь марлю або дрібне ситечко. Суміш приймають щоденно, по 2 ст. л. до сніданку.
    2. Очистити зубчики часнику від лушпиння і дрібно порубати або видавити через спеціальний прес. Перемішати з медом у рівних частинах. Використовувати корисну суміш можна відразу ж, по 1 ч. л. перед сном.

    Ще кілька порад по використанню при застуді:

    1. При сильному нежиті закладають по черзі в ніздрі по невеликої частини подрібненої рослини на 15 хвилин. Щоб не спалити слизову носа і нейтралізувати шкідливі властивості часнику, марлю перед використанням злегка змочують будь-яким рослинним маслом.
    2. Зубчики дрібно порізати і залити киплячою водою. Подихати над з’явилися пором. При цьому обов’язково вдихати пар носом, а видихати ротом. Таку нехитру, але дієву процедуру достатньо виконувати двічі на добу по 10 або 15 разів, щоб швидко позбутися від застуди.

    Часник пропускають через спеціальний прес і перемішують з вершковим маслом або свинячим жиром. Одержаним складом ретельно натирають груди хворого застудою. Таке нехитре засіб здатне вилікувати застуду практично за одну ніч.

    Одним з дієвих способів боротьби з зубним болем вважається нехитрий спосіб, застосовуваний в селах, серед знахарок. Шматочок зубчики розрізається на дві половинки, і одну з них прикладають до зап’ястя, яке знаходиться на протилежній від зуба стороні. Щоб уникнути виникнення опіку на ніжній шкірі, накладають марлю, складену в декілька шарів, і просочену рослинним маслом.
    3

    Від яких хвороб допомагає часник?

    Овоч очищають від лушпиння і відміряють рівно 250 р. Дрібно кришать і поміщають в звичайну скляну банку ємністю 0,5 літра. Доливають горілкою, трохи не доходячи до краю банки. Ставлять в сухе темне місце і чекають, поки суміш настоїться протягом трьох тижнів. Після цього приймають складу три рази в день не більше ніж по 20 крапель.

    Деяких цікавить користь і шкода часникової настоянки на спирту. Такий еліксир здатний позбавити від величезної кількості захворювань, в тому числі від бродіння і гниття в кишечнику, залізодефіцитною анемією, провалами в пам’яті, атеросклерозом і гіпертонією. Крім того, ця настоянка чудово справляється з пародонтом і стоматитом. Для цього рідину розводять водою полощуть рот кілька разів на день. Як би не була корисна спиртова настоянка часнику, протипоказання у неї теж є. Безсумнівні і корисні властивості печеного часнику, який діє так само, як і свіже.

    Дрібно порубані зубчики часнику допомагають при ранах з гнійним вмістом і лусковому лишаї. Для цього засіб кладуть у марлю, складену в декілька шарів. Тримають на поверхні шкіри протягом декількох хвилин.

    Щоб прибрати бородавки та мозолі, розрізають зубчик навпіл і отриманим зрізом кілька разів щільно проводять за наросту. Процедуру слід проводити щодня, від двох до трьох разів на день. Лікування припиняють, коли освіта на шкірі повністю зникне. При цих захворюваннях так само допомагає часникова настоянка на воді.

    4

    Чи є протипоказання?

    Часник не завжди виявляється корисною рослиною. Для деяких категорій людей існують протипоказання часнику. Наприклад, цю овочеву культуру можна приймати в обмежених кількостях, якщо є:

    1. епілепсія;
    2. виразка шлунка;
    3. вагітність;
    4. хворі нирки;
    5. панкреатит;
    6. геморой.

    А от шкода часнику для печінки необґрунтованим, тому що ніякі дослідження на цю тему не проводилися.

    Часник може завдати шкоди хворим з жовчнокам’яною хворобою через стимулювання у великих кількостях утворення жовчі. Крім того, не можна приймати часник в їжу щодня. Це загрожує порушенням мікрофлори і роздратуванням стінок кишечника і шлунка.

    Часник лікує

    Поділитися: