Ягоди годжі при гіпертонії — користь застосування

Ягоди годжі здавна застосовують у терапії різних захворювань, і через багато років вони придбали широку популярність серед людей, що віддають перевагу натуральним методів лікування і народній медицині. Ці цінні заморські плоди володіють цілим переліком унікальних якостей і властивостей, завдяки чому їх вживання сприяє лікуванню від багатьох недуг. У складі ягід є багато мінералів і мікроелементів, які надають позитивний вплив на функціонування систем людського організму. Годжі містять такі корисні речовини:

  1. 20 мінералів — кальцій, фосфор, залізо, йод, цинк, германій та інші життєво важливі елементи;
  2. 18 амінокислот;
  3. вітаміни групи В;
  4. вітамін С і Е;
  5. полісахариди.

Завдяки такому багатому і насиченому складу даний продукт здатний позитивно впливати на роботу різних органів і оздоровлювати їх.

Ягоди мають воістину унікальними властивостями, які проявляються в наступному:

  • знижують рівень цукру в крові;
  • перешкоджають накопиченню надлишкового холестерину;
  • підвищують якість зору;
  • живлять мозкові клітини;
  • нормалізують процеси травлення;
  • запобігають розвитку ракових клітин.

Крім описаних властивостей плоди характеризуються як антиоксидантний засіб. З урахуванням наявності такої великої кількості корисних якостей цей продукт знайшов своє застосування в лікуванні багатьох патологій організму і порушень у функціонуванні його систем. Широко використовують ягоди годжі при гіпертонії та інших серцево-судинних захворюваннях, так як саме в плодах цієї рослини містяться такі необхідні серцю полісахариди.

Лікування підвищеного тиску

Гіпертонія — бич людства, патологія, яка молодіє з кожним днем і вражає організм як літніх, так і молодих людей. Підвищений кров’яний тиск істотно погіршує стан хворих, приносить багато незручностей і становить загрозу для здоров’я та життя. Лікарі з цією проблемою багато років борються за допомогою медикаментозних засобів, які дають лише тимчасовий ефект і не усувають основні причини.

У 1998 році вчені у сфері медицини провели масштабні дослідження і виявили здатність ягоди годжі нормалізувати тиск при гіпертонії. Основною діючою речовиною в процесі зниження артеріального тиску виступають полісахариди. Крім того, вживання плодів цієї рослини сприяє розрідженню крові, що обумовлено впливом мінералів, що містяться в ягодах. Корисні речовини не просто покращують кровообіг, але і одночасно зміцнюють стінки судин, підтримують у нормі діяльність серця та інших внутрішніх органів.

Зважаючи такого всебічного позитивного ефекту ягоди годжі при гіпертонії стали незамінним, дієвим і викликає довіру засобом.

Зміцнення організму

Варто зауважити, що корисні плоди не тільки усувають основні причини підвищення тиску, але також є профілактичним засобом від хвороб, які передують гіпертонії. Всім відомо, що серцево-судинні патології розвиваються на тлі таких факторів, як ожиріння, часті стреси, порушення гормонального балансу, цукровий діабет тощо. Так от, корисні якості ягоди годжі поширюються і на ці недуги, тим самим попереджаючи розвиток гіпертонії.

Продукт відмінно зарекомендував себе, як засіб для схуднення та позбавлення від зайвої ваги, який часто стає причиною багатьох хвороб, безпліддя і передчасної смерті. З цього можна зробити висновок, що цілющі плоди не тільки зміцнюють здоров’я, але й продовжують людям життя.

Ефективні ягоди при депресії, розладах сну, ослаблення імунітету, зниження статевої активності та при багатьох інших порушеннях роботи людського організму, які є причиною або наслідком розвитку гіпертонії.

Протипоказання

Будь-який продукт, як би він ні був корисний, може викликати негативні реакції з боку різних органів. Ягоди годжі при гіпертонії не варто вважати єдиною панацеєю, і їх прийом слід попередньо узгодити з лікуючим лікарем. Крім алергії та індивідуальній непереносимості існують і інші протипоказання до лікування цими цілющими плодами, тому їх слід застосовувати з обережністю, не зловживаючи рекомендованими дозами.

Поділитися: