Як просто і смачно приготувати сирники – перевірені рецепти з фото і секрети

Що може бути краще корисного сніданку? Звичайно ж, у кожного зараз виникнуть свої асоціації. І багато згадають про сирники. М’яких, пухнастих, легенів і таких смачних! А як їх правильно приготувати, щоб вони були саме такими, щоб не разлезались по сковороді і танули в роті?

  • Інгредієнти
  • Секрет пишних сирників
  • Сирники з манкою
  • Класичні сирники
  • Сирники без цукру
  • Сирники з пармезаном
  • Сирники в мультиварці або духовці

Це нескладно. Досить дотримуватися рецептури. А ще – напрацювати свій досвід. Тому що і сир в кожному окремому випадку може бути різним, і яйця, і багато інші фактори, включаючи масло для смаження та ін.

Інгредієнти

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 2 жовтки
  • 80 г цукру
  • За смаком ванілі
  • 60 г борошна
  • Рослинна олія для смаження

Секрет пишних сирників — що зробити, щоб сирники вийшли пишними

Сир. В роботу беріть найсвіжіший сир. Навіщо? Потім, що тоді вам не доведеться багато цукру класти, щоб заховати кислинку, притаманну сиру. Сир повинен бути не сухою, і не надто вологим. Перед готуванням відіжміть вологу або дайте їй стекти. Щоб сирник танув у роті, максимально наблизьте консистенцію тесту до м’якої. Є блендер? Скористайтеся ним. Ні? Протріть через сито або навіть друшляк. В крайньому випадку, гарненько розітріть ложкою. Якщо сир сухуватий, його можна злегка зовсім розбавити сметаною або кефіром.

Яйця. Їх не повинно бути багато. В іншому випадку, маса вийде рідкуватий. І доведеться вам цей недолік виправляти небажаним способом — більше борошна класти. І тоді сирник вийде смачним і більше схожим на оладью. Треба сказати, що відмінний результат виходить, якщо брати тільки жовтки (особливо якщо їх збити!) – повітряно вийде і смачно. Можна і з білками, але смак інший буде інший, і маса буде більш вологим. Словом, консистенція більш правильна вказана у рецептурі.

Цукор. Більшість кладуть багато цукру, тому що знають, що кислинка не подобається їх домашнім. Але цього не треба робити ні в якому разі! Мало того, що сир попливе. Туди, знову ж таки, доведеться досипати і досипати борошна. Є різні дози цукру – 2-3 ст. л. на 300 г сиру або 150 г на півкіло. Але тут треба враховувати консистенцію сиру, свій смак і міру знати.

Кілька корисних порад

  • Немає сковороди? Готуйте сирники в духовці або мультиварці.
  • Сирники, правильно приготовані, не потребують разрыхлителе.
  • Борошно в тісто додається під час його замішування.
  • Родзинки або курагу замочуйте заздалегідь в теплій воді.

Додавати манку? — все про приготуванні сирників з манкою

Хочете ніжні-пренежные сирнички? Спробуйте борошно розбавляти, скажімо, манною крупою. Наприклад, добре манку покласти замість третьої частини борошна. Але знову ж таки, багато що залежить від вологості сиру. Де-то її вистачить кількох столових ложок, а десь і півсклянки мало. Але, поклавши манку, не поспішайте відразу піч. Нехай маса трохи постоїть. Хвилин за десять вона розбухне. Маса повинна бути такою по консистенції, щоб можна було скачати кульки, які не прилипають до рук.

Додаткові інгредієнти. Тісто можна присмачувати, в залежності від уподобань. Так, добре йде ванилька, кориця, кардамон тощо Можна в сир покласти мак, родзинки, курагу, горішки, кокосову стружку і ін. А для несолодких гарні будуть ароматні трави, часник, зелень, овочі. Але пам’ятайте, що класичні сирники не готують ні з якими добавками.

Як смажити? Про це – трохи пізніше. А поки приготуємо масу.

Рецепт приготування класичних сирників

Отже, спочатку приготуємо борошно. Її треба просіяти. Навіщо? Вона стає більш повітряної. А значить, і сирники виходять ніжними.

Крок 1. Просеем борошно

Ми вже знаємо, що робити для того, щоб сир був ніжним. Зробіть це зручним способом. Я розминала ложкою.

Крок 2. Перетрем сир

У протертий сир треба відправити жовток.

ПОРАДА: Щоб жовток відокремити від білка, можна скористатися горлечком пластмасової пляшки – видавіть повітря з пляшки, наблизьте горлечко до жовтка, і відпустіть руки, жовток опиниться в середині.

Крок 3. Відділити жовток від білка

Розмішайте жовток з сиром. Далі додамо в масу і цукор і ваніль. Треба теж ретельно вимішати все, і по частинам почати всипати борошно.

Крок 4. Додамо борошно в сир

Не поспішайте всією порцію викладати. Подивіться через хвилину – як виглядає маса. В ідеалі в руках у вас повинен бути м’який пластилін. Ви ж повинні сформувати такі ось кульки.

До РЕЧІ: Постарайтеся всі інгредієнти довести до кімнатної температури.

Потім, скатав кульки, вываляем їх у борошні або в паніровці, яка вам подобається (це і крохмаль, і манка, і кокосова стружка, і кунжут, тощо).

Крок 5. Скачаємо з отриманої маси кульки

Треба нагріти сковороду. Налити в неї достатню кількість масла. Нагріти його.

СЕКРЕТ: Якщо хочете, щоб сирники вийшли ідеальної форми, спробуйте зробити так. Покладіть кульку, обвалянный в борошні, у форму, посипану борошном. Приберіть зверху зайве. Коржик витрусіть на дошку. Зверху легенько денцем формочки поровняйте.

Крок 6. Рівний сирник

Якщо підігріте масло, викладаємо сирники і смажимо. Перевертаємо з обох сторін, як тільки зарум’яняться. Але потім вогонь треба зменшити. Накривши сковороду кришкою, варіть сирники кілька хвилин — ось вже соковиті будуть!

Крок 7. Смажимо сирники в маслі

От і все! Подавайте свої сирнички з ягодами, протертими з цукром, зі згущеним молоком або сметаною словом — на ваш смак. Але їжте їх, поки вони гаряченькі!

Рецепт сирників без цукру

Рецептура сирників така ж, як і в описаному вище варіанті. Тільки, крім цукру, в тісто можна покласти, скажімо, кокосової стружки або горішки. А якщо їх немає, то не біда – борошно доповнити недолік сухих інгредієнтів. Не всі хочуть їсти несолодкими сирники? Полийте чимось солоденьким.

Сирники без цукру

Рецепт сирників з пармезаном

Процес приготування маси той же. Але інші інгредієнти, тому треба бути уважніше. На 300 г сиру треба натерти 100 г сиру, все злегка посолити, змішати, покласти в масу 1 яйце, знову вимісити і потім покласти 4 ст. л. борошна. Замішайте тісто. Скачайте кульки і смажте так само, як описано вище.

Сирники з пармезаном

Ніжні сирники в мультиварці або духовці

Так, сирник печуть і в мультиварці. Рецепт і алгоритм приготування той же. Режим встановлюється «Випічка» хвилин на 20. Але поглядайте – раптом бочок раніше зарум’яниться.

Ніжні сирники готують і в духовці. Однак у цьому випадку в тісто можна покласти те, що може його підняти (сода, розпушувач на кінчику ножа). У чому випікають їх? Або на листі, або в формі. Але з духовки не поспішайте відразу виймати – вимкніть газ і залиште сирники всередині духовки. Виймати можна хвилин через 10 – вони не опаде, утримуючи свої пишні форми.

Великий плюс такого приготування (в мультиварці та духовці) в тому, що тут не вживається масло!

Подають солодкі сирники частіше зі сметаною, з перетертими ягодами, варенням та ін. А несолодкі теж «люблять» сметану, гарні вони і з кетчупом, майонезом, соусами.

Поділитися: