Які овочі можна при цукровому діабеті, яка в них користь?

Зміст:

  • Чи варто боятися їсти овочі при діабеті?
  • У чому користь споживання овочів при діабеті?
  • Які овочеві культури потрібно їсти?
  • Які овочі не можна їсти при діабеті?
  • Відео: Харчування при цукровому діабеті

  • З-за високого глікемічного індексу деяких коренеплодів, варто задуматися, які овочі можна при цукровому діабеті? Але ці продукти – джерело клітковини і вітамінів, які потрібні для нормального функціонування організму, тому відмовлятися від них не можна.

    1

    Чи варто боятися їсти овочі при діабеті?

    Вживання овочів при цукровому діабеті життєво важливо. Для нормалізації вуглеводного обміну треба багато клітковини, головним джерелом якої є саме овочі. Для відновлення чутливості клітин до інсуліну при цукровому діабеті 2 типу, необхідно їх правильне споживання.

    Хворий організм виснажується і слабшає від браку корисних речовин, тому вживання овочів показано при цукровому діабеті. Але варто вивчити які овочі можна при діабеті, а які протипоказані.

    2

    У чому користь споживання овочів при діабеті?

    При регулярному споживанні правильних овочів при діабеті, перебіг хвороби сповільниться. Збалансоване лікувальне харчування сприяє оздоровленню організму.

    До корисним при діабеті овочів відносяться:

    1. капуста – знижується цукор і нормалізуються обмінні процеси;
    2. баклажан – виводяться жири;
    3. червоний перець – знижується рівень поганого холестерину;
    4. кабачки – поліпшується вуглеводний обмін;
    5. гарбуз – прискорюється переробка інсуліну (вживається в невеликій кількості до 100 г на тиждень);
    6. топінамбур – у ньому є інсулін, нормалізується обмін речовин.

    Дозволено і корисно вживання навіть фруктів, таких як грейпфрут і ківі.
    3

    Які овочеві культури потрібно їсти?

    Цукровий діабет першого і другого типу відрізняються по обмежень у продуктах харчування. При першому типі виключається цукор і борошняне, при другому типі діабету забороняються навіть солодкі крохмалисті коренеплоди і фрукти.

    Овочі корисні при цукровому діабеті мають у складі багато клітковини, завдяки якій высокоуглеводный продукт засвоюється повільно, без стрибків інсуліну, це – огірки, капуста, селера, салат. Так само в невеликій кількості потрібно вживати їх несолодкі види в сирому вигляді.

    В помірній кількості можна їсти все, крім невеликого списку овочів протипоказані при цукровому діабеті другого типу.

    4

    Які овочі не можна їсти при діабеті?

    Крохмалисті овочі можна їсти при цукровому діабеті, високий глікемічний індекс цих продуктів викликає різке зростання рівня цукру в крові.

    У їх раціон повинні входити фрукти і такі овочі, різко підвищують рівень інсуліну:

    1. буряк – самий солодкий коренеплід, в ньому великий вміст глюкози;
    2. морква – менш солодка, але крохмалиста;
    3. картопля – самий крахмалистый продукт, різко підвищує небезпечний показник;
    4. помідор – руйнує важливі білкові амінокислоти в ослабленому організмі.

    Такі овочі при діабеті другого типу строго протипоказані, вони негативно впливають на ослаблений організм і дають поштовх для розвитку хвороби.

    Зелені овочі корисні при цукровому діабеті другого типу, варто вживати помірно, велика їх вживання дратує шлунок.

    Дотримуючись особливий режим харчування, і знаючи, які овочі корисні при діабеті другого типу, можна значно поліпшити стан організму хворого.

    Харчування при цукровому діабеті

    Поділитися: